# #

18 Νοε 2014

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέρα της εξέγερσης του "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"!!!!!!!!!!!


Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δίου Ολύμπου για την προγραμματισμένη, από τη δημοτική αρχή, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μέρα της εξεγέρσης του "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ"


 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου  «φρόντισε» να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους αγώνες του λαού και προγραμμάτισε δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2015 και τακτική συνεδρίαση με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη) την ημέρα τιμής και μνήμης από τον  ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Η απόφαση αυτή το λιγότερο προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Την ώρα που...
εκατοντάδες χιλιάδες λαού  θα βρίσκονται στις συγκεντρώσεις και θα διαδηλώνουν με τα επίκαιρα -περισσότερο από ποτέ- συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το δ.σ. του  Δίου-Ολύμπου θα συνεδριάζει μέσα σε «κλειστές αίθουσες» και θα «συζητά»  τον προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος είναι κομμένος και ραμμένος στις επιταγές της Κυβέρνησης και τις ΕΕ. Έναν προϋπολογισμό βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό που δεν ανταποκρίνεται ούτε  στο ελάχιστο στις ανάγκες ζωής της λαϊκής οικογένειας.

 Η νέα διοίκηση του δήμου «ξεχνά»  ότι και ο φετινός γιορτασμός βρίσκει το λαό μας χωρίς ψωμί, χωρίς παιδεία, με κουτσή και ψευδεπίγραφη ελευθερία, αφού αυτή αφορά μόνο την ασυδοσία του κεφαλαίου. «Ξεχνά» την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία,  τη φτώχεια, τα σχολεία χωρίς ούτε ένα ευρώ, τα χαράτσια, τα υψηλά δημοτικά τέλη, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς που έρχονται.  «Ξεχνά» ή παραβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής συγκαλύπτοντας τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ  και δείχνει μόνο ένα δρόμο :

το δρόμο του οργανωμένου αγώνα ενάντια  στα νέα μέτρα που προωθούν το κεφάλαιο και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, ενάντια στο σύστημα που γεννά χούντες και φασισμό, φτώχεια και ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος για τη συνεδρίαση είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου  σας καλούμε,  να αναβάλετε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως στοιχειώδες δείγμα σεβασμού απέναντι στους λαϊκούς αγώνες τιμώντας την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας.

Τούτες οι στιγμές είναι  στιγμές ευθύνης όπου κρίνεται ο καθένας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.