# #

16 Νοε 2014

Το ποτό που νικά την τερηδόνα..



Θέλετε να προστατεύσετε τα δόντια σας και να διατηρήσετε το χαμόγελό σας αστραφτερό για πάντα; 

Υπάρχει μια εύκολη, οικονομική και απολαυστική λύση που θα σας σώσει! 
Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα αγαπημένο ποτό αποτρέπει τη φθορά και την καταστροφή των δοντιών από την τερηδόνα. 

Ποιο είναι αυτό; 
Μα φυσικά το..
κόκκινο κρασί! 

Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές από ισπανικό ερευνητικό κέντρο CSIC αναφέρουν ότι το εκχύλισμα από το κουκούτσι του σταφυλιού μπορεί να θωρακίσει τα δόντια ενάντια στην τερηδόνα. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει μελλοντικά στη δημιουργία φυσικών προϊόντων για την αποτελεσματικότερη προστασία των δοντιών. 

Οι περισσότερες παθήσεις των δοντιών οφείλονται στη συσσώρευση βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, τα οποία σχηματίζουν ένα συμπαγές στρώμα που δύσκολα απομακρύνεται. Έτσι σχηματίζεται η οδοντική πλάκα και παράγονται οξέα, τα οποία σταδιακά φθείρουν τα δόντια. 
Το συχνό βούρτσισμα και η επαρκής κατανάλωση νερού αποτρέπουν ως ένα βαθμό, αλλά όχι εντελώς, τη συσσώρευση των βακτηρίων. 

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι το εκχύλισμα από το σπόρο του σταφυλιού αλλά και το κρασί αναστέλλουν την εξάπλωση των βλαβερών βακτηρίων κι έτσι η ερευνητική ομάδα από την Ισπανία θέλησε να εξερευνήσει κατά πόσο προλαμβάνουν την καταστροφή των δοντιών από την τερηδόνα. 

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής μελέτης, δοκίμασαν την επίδραση διαφορετικών προϊόντων (κόκκινο κρασί, κόκκινο κρασί χωρίς αλκοόλ, κόκκινο κρασί με πρόσθετο εκχύλισμα σταφυλιού, νερό και αιθανόλη) σε καλλιέργειες βακτηρίων όμοιων με αυτά που ευθύνονται για τις παθήσεις των δοντιών. Το κόκκινο κρασί – είτε περιείχε αλκοόλ είτε όχι – αλλά και το κρασί με πρόσθετο εκχύλισμα σταφυλιού αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των βακτηρίων. Απολαύστε λοιπόν ένα ποτηράκι κρασί χωρίς τύψεις για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας όμορφο και λαμπερό! - 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.