# #

16 Νοε 2014

Οι βουλευτές ΔΕΝ είναι πουτάνες

Vouli1

Όμορφες στιγμές πέρασε η κυβέρνηση μετά τη διπλή ψηφοφορία για τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις, καθώς με ένα email το τροπάρι άλλαξε και η τρόικα για άλλη μια φορά έδειξε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.
Αξιοσημείωτη είναι η απάντηση πολλών κυβερνητικών βουλευτών στο ερώτημα γιατί ψήφισαν την πρώτη φορά κάτι για το οποίο στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος και άλλαξαν την ψήφο τους αφαιρώντας διατάξεις και ρυθμίσεις.
Μια συζήτηση η οποία γίνεται σε εντελώς λανθασμένη βάση, αφού η σωστή ερώτηση σε κάθε κυβερνητικό βουλευτή μετά από μια ψηφοφορία είναι αν γνώριζε τι ψήφιζε.
Από το 2010 και την χρεοκοπία της χώρας μέχρι σήμερα, έχουν έρθει στη χώρα χιλιάδες σελίδες με νόμους οι οποίοι γράφτηκαν πρώτα στα αγγλικά και μεταφράστηκαν –τις περισσότερες φορές- από το ...
Google translate. 
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις στις οποίες κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κάποια μετάφραση, κι έτσι οι νόμοι ήρθαν στη βουλή κατευθείαν στα αγγλικά.
Η περίπτωση του ΕΝΦΙΑ και των 100 δόσεων έδειξε πως μας αρέσει να ακούμε ότι ο μόνος ο οποίος φταίει για το μπάχαλο που επικρατεί παντού είναι ο υπουργός των Οικονομικών κι όχι οι βουλευτές που ψηφίζουν ό,τι τους βάλουν μπροστά τους.
Η παρουσία των βουλευτών μετά τη χρεοκοπία της χώρας είναι κάτι παραπάνω από διακοσμητική.
Άλλωστε, ούτε κι οι ίδιοι έχουν πλέον το κουράγιο να παραδεχτούν ότι επιτελούν έργο ή μοχθούν, καθώς ελάχιστοι από αυτούς ξεμυτίζουν από τα σπίτια τους γιατί φοβούνται μην τους σαπίσουν στο ξύλο οι χωριάτες που τους ψήφισαν.
Πολλοί πιστεύουν ότι η βουλή έχει καταντήσει μπουρδέλο, όμως κάνουν λάθος. 
Όχι επειδή έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι τα μπουρδέλα είναι οργανωμένα, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση οι βουλευτές δεν είναι πουτάνες.
Οι πουτάνες πληρώνονται κάθε φορά που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όσο καλές κι αν είναι αυτές. Οι βουλευτές πληρώνονται εφάπαξ, ανάλογα με το πόσο καλή εξυπηρέτηση παρείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.