# #

14 Δεκ 2013

Δίωξη 15χρονου μαθητή από την Κομοτηνή για συμμετοχή σε διαδήλωση στις Σκουριές

Η γνωστή τακτική τρομοκρατίας από την πλευρά των αρχών όπως συνέβει και με τους κατοίκους της Ιερισσού φαίνεται πως χρησιμοποιείται και για άλλους αγωνιστές και αλληλέγγυους στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της UTOPIA AD, άντρες της ασφάλειας πηγαίνουνε στο σπίτι μαθητή λυκείου στη Κομοτηνή για να παραδώσουν χαρτί το οποίο τον καλεί να παρουσιαστεί, σήμερα,
στις 13 Δεκεμβρίου, στον ανακριτή για να δώσει κατάθεση όσο αναφορά τη συμμετοχή του σε διαδήλωση στις Σκουριές Χαλκιδικής στις 21 Οκτωβρίου 2012.
Ένα λεωφορείο διαδηλωτών από Κομοτηνή ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των κατοίκων της Ιερισσού ξεκίνησαν για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση κατά των μεταλλείων. Πριν την Ιερισσό έξω από το χωριό Ολυμπιάδα η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο το λεωφορείο παίρνοντας τα στοιχεία όλων και κάνοντας δύο προσαγωγές για κατοχή ασφυξιογόνων μασκών.
Κατά τη διάρκεια της πορείας κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ματ, ασφαλίτες κτλ) σταμάτησαν τη πορεία των χιλιάδων διαδηλωτών όπου κάποιοι προσπάθησαν να διαπραγματευτούν τη διαδρομής της πορείας και οι υπόλοιποι φώναζαν συνθήματα.
Ξαφνικά έπιασε φωτιά στο δάσος πίσω από τη πρώτη διμοιρία την οποία προσπάθησαν να την σβήσουν και σύντομα έφτασε πυροσβεστικό όχημα που την έσβησε καθώς ήταν μικρής έκτασης. Το γεγονός αυτό αποδιοργάνωσε το κόσμο και έδωσε την ευκαιρία στα ματ να επιτεθούν. Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών σε ευθεία βολή, κυνηγητό των διαδηλωτών και επίθεση στα πλάγια της πορείας από διμοιρία που ήταν κρυμμένη.
Μέσα σε αυτόν το πανικό ο μαθητής έχασε το πορτοφόλι του που περιείχε και την ταυτότητα του. Τελικά το πορτοφόλι του βρέθηκε από την αστυνομία και κρατήθηκε όλον αυτό το καιρό και έπειτα από ένα χρόνο και παραπάνω καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για «απείθεια» και «στάση».
Πηγή: inpost.gr
 http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.