# #

13 Δεκ 2013

Μόνο γενόσημα και με το ζόρι!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μόνο γενόσημα και με το ζόρι!
Ο υπουργός Υγείας απαγορεύει την επιλογή άλλου σκευάσματος εκτός του φθηνότερου γενόσημου. Δηλαδή, ακόμα και αν ο ασφαλισμένος θέλει να πληρώσει από την τσέπη του τη διαφορά για να πάρει το φάρμακο εμπιστοσύνης του δεν ...θα μπορεί!
Μία ακόμα διάταξη του υπουργού Υγείας έρχεται να βάλει εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο της επιλογής τους.
Έχει προηγηθεί η αύξηση της συμμετοχής και της επιβάρυνσης των πολιτών ακόμα και στο 100% της διαφοράς ασφαλιστικής-λιανικής τιμής για όλα τα φάρμακα πλην των φθηνότερων γενόσημων, τα οποία είναι τα μόνα που συνεχίζουν να αποζημιώνονται κανονικά.
Μετά μάλιστα την αμφιλεγόμενη τροπολογία του κ. Γεωργιάδη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, η οποία κατά διαβολική σύμπτωση πάλι πριμοδοτεί τα φθηνά εισαγόμενα γενόσημα, τώρα ο υπουργός Υγείας κάνει ένα βήμα παραπέρα και στην ουσία απαγορεύει την επιλογή άλλου σκευάσματος εκτός του φθηνότερου γενόσημου.

Στο ΦΕΚ 3117 τεύχος Β αναφορικά μα τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, άρθρο 8, παράγραφος 6, αναφέρεται ότι «ο ιατρός δύναται να υποδείξει τις περιπτώσεις που πρέπει να χορηγηθεί γενόσημο φάρμακο. Εφόσον ο ιατρός υποδείξει γενόσημο φάρμακο κατά την συνταγογράφηση δεν επιτρέπεται η χορήγηση μη γενόσημου από το φαρμακείο».


www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.