# #

15 Δεκ 2013

Ανατολίτικο παζάρι μέτρων


Σε εξέλιξη βρίσκεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, για τους πλειστηριασμούς καθώς ούτε το Σάββατο κατέστη δυνατόν, στην δυόμιση ωρών συνάντησή τους να φτάσουν σε συμφωνία.
Το απόγευμα του Σαββάτου οι ..εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς εντατικοποιούνται οι διαβουλεύσεις για να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.
 
Οι επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν στις 15:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και στις 17:00 με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
 
Η σημερινή συνάντηση έληξε με την τρόικα να είναι αμετακίνητη σε ό,τι αφορά στα κριτήρια, (εισοδηματικά, περιουσιακά, αντικειμενική αξία, κ.λπ.) που θα περιλαμβάνονται στη μεταβατική διάταξη για τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας η οποία θα ισχύσει το 2014.
 
Η ελληνική πλευρά θέλει να υπάρξει συμφωνία προκειμένου να νομοθετήσει, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση, εάν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί γραμμή συνεννόησης.
 
Σημειώνεται ότι υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία όσον αφορά στο να παραμένει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη για τη δικαστική προστασία και σε ό,τι αφορά το μόνιμο καθεστώς κατά το πρότυπα του Ιρλανδικού μοντέλου που θα ισχύσει από το 2015.
 
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν η αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο, η εξόφληση οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και ο κώδικας δικηγόρων.
 
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.