# #

19 Ιουν 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ..."Το ξεβράκωμα"


Το ξαφνικό λουκέτο που αποφάσισε να βάλει η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά στην ΕΡΤ, ήταν άλλη μία καλή αφορμή για να ξεβρακωθεί πολύς κόσμος στην Ελλάδα. 


Η διαμόρφωση και εν συνεχεία η προβολή ενός εναλλακτικού προγράμματος, ακόμα και αν αυτό δεν εκπέμπει μέσω τηλεόρασης, αλλά μόνο μέσω διαδικτύου, βοήθησαν να φανεί η ουσία, η ποικιλία, η ομορφιά και η αληθινή χρησιμότητα της πραγματικής δημοσιογραφίας, αλλά και συγχρόνως να φανερωθεί ο μέχρι πρότινος συμβιβασμός, η αθλιότητα, η απατεωνιά και η υποκρισία μίας σεβαστής μερίδας των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση, που δεν λέγανε κουβέντα για το χάλι που επικρατούσε στο χώρο εργασίας τους.

Ας περάσουμε όμως στο ψητό και ας μην χρονοτριβούμε. 

Τι μάθαμε από τα κυρίαρχα ιδιωτικά ΜΜΕ και από την κυβερνητική προπαγάνδα για τις συνθήκες εργασίας στην ΕΡΤ και για τον τρόπο που λειτουργούσε; 

Πολλά, διάφορα και χρήσιμα. 
Μάθαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι λαμόγια, χαραμοφάηδες και ...εμπόδια στην πρωτοφανή βλακική προσπάθεια της θλιβερής ακροδεξιάς παρεούλας να παρουσιάσει τη χρεοκοπία της χώρας σαν success story. 

Μάθαμε ότι όλοι όσοι θα χάσουν τις δουλειές τους, και πληρώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από 800 μέχρι 1200 ευρώ, είναι οι προνομιούχοι που διαμαρτύρονται γιατί θα ξεβολευτούν απότομα.

Μάθαμε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ θα προσφέρει την απαιτούμενη, από την τρόικα, απόλυση των δύο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, που χρειάζεται για να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση για να μπορεί ο κόσμος να ψωνίζει από τα σούπερ μάρκετ, γιατί αλλιώς θα πτωχεύσουμε και θα παίρνουμε φαγητό με κουπόνια, όπως προφήτεψε ο μεγάλος Μανώλης Καψής. 

Μάθαμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα. 

Μάθαμε ότι τα ελληνικά κόμματα εξουσίας διορίζουν τα δεκανίκια, τα κομματόσκυλα, τις μαριονέτες και τους γλύφτες τους σε καλοπληρωμένες θέσεις, ακόμα και αν είναι προκλητικά ανίκανοι, όπως η πνευματικά ανάπηρη κόρη του Σαλαγκούδη. 

Μάθαμε ότι ο μαθητευόμενος της Ρούλας Κορομηλά, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος πρόλαβε να διορίσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο δεκάδες γαλάζια παιδιά με απίστευτα υψηλούς μισθούς, είναι έτοιμος να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία.

Μάθαμε ότι αυτοί που δημιούργησαν το χάλι της ΕΡΤ, αυτοί που την φλομώσανε με διαφθορά, αναξιοκρατία και ηλιθιότητα, είναι αυτοί που θα την σώσουν, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Μάθαμε ότι το να προβάλλεις 2-3 ντοκιμαντέρ για τους μετανάστες, τις Σκουριές και το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ είναι "κόκκινος φασισμός" και κατάντια για την τηλεόραση (άσχετα αν δεν παίξανε ποτέ στην τηλέοραση, αλλά μόνο στο διαδίκτυο), ενώ το να προβάλλεις συνεντεύξεις με τον αναψοκοκκινισμένο τηλεβιβλιοπώλη Άδωνι Γεωργιάδη, που πουλάει τα βιβλία του όπως πουλάει τα σουβλάκια του ένας καντινιέρης, και εκπομπές με καλεσμένο τον Βενιζέλο είναι δείγμα πολιτισμού και αποθέωση της ποιότητας.

Μάθαμε ότι στο κτίριο της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη έχουν κάνει κατάληψη μαυροφορεμένοι μαλλιάδες και ενδέχεται να έχουν κλαπεί πέντε μολύβια και δέκα φύλλα Α4 από τα γραφεία, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, αφού δικαίωμα να μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα έχουν μόνο οι φρεσκοξυρισμένοι γραβατοδεξιούληδες για να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα με τρόπο.   


Μάθαμε και κάτι ακόμα, που ελπίζουμε να το θυμόμαστε για πάντα. 
Στην Ελλάδα, είναι κακή συνήθεια να τουμπεκιαζόμαστε και να μην μας καίγεται καρφί όταν το πρόβλημα το έχει ο γείτονας, ο απέναντι και ο παραδίπλα. 

Όσο το αγγούρι είναι μακριά απο τον κώλο μας, όλα πάνε καλά. 
Με το που διαπιστώσουμε ότι το αγγούρι έχει ξεκινήσει την αταλάντευτη πορεία του για να εισέλθει και στον δικό μας εσωτερικό κόσμο, ξαφνικά ανακαλύπτουμε την Αμερική και την Κούβα μαζί και αντιδράμε για όλα αυτά, που έπρεπε να καταγγείλουμε δεκαετίες πριν. 

Η αδικία, η ανισονομία και η ηλιθιότητα θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα όταν αντιμετωπιστούν άμεσα, χωρίς διακρίσεις και χωρίς σκέψεις για προσωρινά βολέματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρλούμπες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.