# #

17 Ιουν 2013

7η ΜΕΡΑ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (17/6) ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ Η ΕΡΤ-«ΜΑΪΜΟΥ»!






Μια εβδομάδα δυναμικών και πολύμορφων κινητοποιήσεων συμπληρώνεται  σήμερα Δευτέρα (17/6) από το «κλείσιμο» της ΕΡΤ, για το οποίο η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποίησε την  «χουντικής έμπνευσης» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στη θέση τους παραμένουν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης συνεχίζοντας να μεταδίδουν κανονικά το απεργιακό τους πρόγραμμα, ενώ πλήθος κόσμου εκφράζει τη συμπαράστασή του και αντιτίθεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και στον
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εμμένει στην απόφασή του για κλείσιμο της υπάρχουσας δημόσιας τηλεόρασης και προωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, η οποία άρχισε να εκπέμπει σήμα, αλλά ...
όχι πρόγραμμα από το πρωί της Δευτέρας 17/6 (βλ. παρακάτω).
ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (17/6)
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από την ημέρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, πλήθος εκδηλώσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
11.00 - 17.00 Οι παραγωγοί των Ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ εναλλάσσονται στα decks σε μοναδικά μουσικά ταξίδια.
17.00 – 18.00 Συζήτηση για την ανεργία
Από τις 18.00 ακολουθεί μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες που ενώνουν τις φωνές τους για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Ειδικότερα θα εμφανιστούν:
Η Χορωδία της ΕΡΤ
Η Ζωή Τηγανούρια
Η Βασιλική Καρακώστα, η Λυδία Μπουντούνη και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης
Η Δανάη Παναγιωτοπούλου
Ο Θέμης Ανδρεάδης
Η Γλυκερία
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει Νίκο Σκαλκώτα
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής θα ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη
Ο Χρήστος Λεοντής με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής
Ο Νίκος Ξυδάκης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής
Οι Locomondo
Οι Magic de Spell
Ο Θοδωρής Κοτονιάς
Το Κουαρτέτο Γιώργου Χατζηκαλέα
Ο Λευτέρης Χριστοφής
Ο Γιώργος Ψυχογιός
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΕΡΤ - «ΜΑΪΜΟΥ»
Ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων προσπαθεί να φέρει ο Α. Σαμαράς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς από το πρωί της Δευτέρας, η ΝΕΡΙΤ (η ΕΡΤ - «μαϊμου») ξεκίνησε να εκπέμπει, στα κανάλια 48 και 52 UHF. Προς το παρόν δεν μεταδίδεται κάποιο πρόγραμμα. «Mαύρο» παραμένει στις συχνότητες του καναλιού της Βουλής, του BBC, της Deutsche Welle, του TV5 και του ΡΙΚ (RIKSAT). Η κίνηση αυτή έρχεται πριν την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση προσωρινής διαταγής για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης μέχρι τη συζήτηση της κύριας προσφυγής.
Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ ακόμα δεν εχει κυρωθεί η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ δεν έχει πάει στη Βουλή κανένα σχετικό νομοσχέδιο, εκπέμπεται παράνομα σήμα στις συχνότητες αυτές. 
Σύμφωνα με το «Έθνος», πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις συχνότητες αυτές θα μεταδοθεί το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά πριν την συνάντηση με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στις 7:30 το βράδυ της Δευτέρας.
ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΑΪΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ 
«Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης» αναφέρει ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Αναλυτικά, το ψήφισμα, που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:
«Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για να κρατήσουν τηΔημόσια Ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και ζωντανή. Με "σύμμαχο" τον πολίτη, τους εργαζόμενους όλης της χώρας, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, αντιστέκονται σθεναρά και ακούραστα στην υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης να «ρίξει μαύρο» στους δέκτες και να φιμώσει τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.
»Με την ίδια δύναμη οι δημοσιογράφοι της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα αγωνιστούν και για να αποτρέψουν τα όποια σχέδια μελετούν οι κυβερνώντες για ένα μεταβατικό σχήμα λειτουργίας της ΕΡΤ με ρευστό και πρόσκαιρο εργασιακό καθεστώς, προκειμένου να εκτονωθούν οι πολιτικές δονήσεις, που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση «συναλλαγής» που στοχεύει να ανοίξει η ΕΡΤ, με κυβερνητική σφραγίδα.
Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως κανένας δημοσιογράφος δεν θα ανταποκριθεί στην ενδεχόμενη επιχείρηση εξαγοράς και στο εμπόριο ελπίδων για ένα μεροκάματο σε μία "μαϊμού" ΕΡΤ.
Κανένας δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ, απολυμένος – κατά την κυβέρνηση- εργαζόμενος στην ΕΡΤ, είτε συνάδελφος εκτός ΕΡΤ δεν πρόκειται να αποδεχτεί να «προσφέρει τις υπηρεσίες του» στην "επιχείρηση – σκούπα" του υπουργού Οικονομικών, με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις.
"Ο αγώνας για την ανοιχτή ΕΡΤ, με θεσμική κατοχύρωση, διαφανή λειτουργία, ανεξαρτησία, πολυφωνία και εργασιακή αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και δεν επιδέχεται εκπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.