# #

21 Ιουν 2013

Άσθμα: οι 10 κορυφαίες φυσικές θεραπείες

Άσθμα: Οι 10 κορυφαίες φυσικές θεραπείες

Το άσθμα είναι μια χρόνια ασθένεια των πνευμόνων, όπου ένας ασθενής έχει δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό συμβαίνει λόγω κάποιου είδους απόφραξης της ροής του αέρα στους πνεύμονες.
Το άσθμα μπορεί να είναι οξύ ή χρόνιο.
Μερικές από τις κοινές αιτίες του άσθματος είναι η αλλεργία, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, διάφορες ουσίες στα τρόφιμα και ορισμένα φάρμακα.
Τα κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με το άσθμα είναι ο βήχας, ο συριγμός και η δυσκολία στην αναπνοή και το σφίξιμο στο στήθος.
Υπάρχουν πολλοί ιατρικοί μέθοδοι για τη θεραπεία του άσθματος, αλλά και μερικές απλές φυσικές θεραπείες.

Οι top 10 φυσικές θεραπείες για το άσθμα...

Σκόρδο
Για τη θεραπεία του άσθματος, το σκόρδο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Πάρτε δέκα με δεκαπέντε σκελίδες σκόρδο και βράστε τις σε μισό φλιτζάνι γάλα. Πίνετε το διάλυμα μία φορά την ημέρα για να θεραπεύσετε τα συμπτώματα του άσθματος. Αλλιώς μπορείτε να κάνετε τσάι σκόρδο, προσθέτοντας τέσσερις σκελίδες σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και αφήστε τες για πέντε λεπτά. Αφήστε το διάλυμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια να πιείτε το. Αυτή η λύση θα εξαφανίσει τη συμφόρηση στους πνεύμονες και να σας δώσει άμεση ανακούφιση.
Τζίντζερ
Η πιπερόριζα είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό που χρησιμοποιείται σε διάφορα είδη των θεραπειών. Αν πάσχετε από άσθμα, πάρτε μια ρίζα τζίντζερ, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και προσθέστε την σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αφήστε το για πέντε λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια πιείτε το. Αν θέλετε μπορείτε να φάτε ακόμα ωμή πιπερόριζα με αλάτι για να πάρετε κάποια ανακούφιση. Αλλιώς αναμείξτε μια κουταλιά χυμό τζίντζερ και μία κουταλιά της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας σπόρους fenugreek (τριγωνέλλα είναι το ελληνικό χορτάρι, που μοιάζει με τριφύλλι) εμποτισμένους με νερό. Πίνετε αυτό το διάλυμα κάθε πρωί και βράδυ για να αποτοξινώσετε τους πνεύμονες.
Καφές
Ένας ζεστός καφές χωρίς γάλα μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ όσους πάσχουν από άσθμα. Η καφεΐνη στον κανονικό καφέ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τον έλεγχο των κρίσεων άσθματος. Ο ζεστός καφές θα χαλαρώσει και θα καθαρίσει τους αεραγωγούς και θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε ευκολότερα. Όσο πιο δυνατός είναι ο καφές τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Αλλά δεν θα πρέπει να πίνετε περισσότερο από τρία φλιτζάνια μαύρο καφέ σε μια μέρα. Αν δεν σας αρέσει ο καφές μπορείτε να επιλέξετε ζεστό μαύρο τσάι.
Έλαιο Ευκαλύπτου
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αγνό λάδι ευκαλύπτου για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του άσθματος. Απλά βάλτε μερικές σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου σε μια χαρτοπετσέτα κάτω από το κεφάλι σας όταν κοιμάστε. Όταν αναπνέετε το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου θα ανακουφίσει από τα συμπτώματα του άσθματος και του κρυολογήματος. Αλλιώς ρίξτε δύο έως τρεις σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια εισπνεύστε τον ατμό όσο μπορείτε. Προσπαθήστε να παίρνετε βαθιές αναπνοές για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Μέλι
Το μέλι είναι μία από τις παλαιότερες φυσικές θεραπείες για το άσθμα. Ακριβώς από την εισπνοή τη μυρωδιά του μελιού, μπορείτε να παρατηρήσετε βελτίωση στην αναπνοή σας. Είναι τα αιθέρια έλαια που υπάρχουν στο μέλι που θα βοηθήσουν όσους πάσχουν από άσθμα. Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε αυτό και να προσπαθήσετε να το πίνετε αργά, τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. Αλλιώς ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και φάτε το λίγο πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα βοηθήσει να φύγει το φλέγμα από το λαιμό.
Λάδι μουστάρδας
Σε μια κρίση άσθματος, μπορείτε να έχετε μεγάλη ανακούφιση από το έλαιο μουστάρδας. Ανακατεύουμε λίγο λάδι μουστάρδας με λίγη καμφορά και στη συνέχεια κάνετε μασάζ στο πίσω μέρος του θώρακα. Το μασάζ με λάδι μουστάρδας θα καθαρίσει την αναπνευστική οδό και θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε κανονικά. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.
Λεμόνι
Το λεμόνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του άσθματος. Σφίξτε το χυμό μισού λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό και προσθέστε λίγο μέλι ανάλογα με το γούστο σας. Πιείτε το διάλυμα αυτό κάθε φορά που παθαίνετε μια κρίση άσθματος. Τα άτομα με άσθμα έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C και η βιταμίνη C που περιέχεται στο λεμόνι θα βοηθήσει. Επίσης, η αντιοξειδωτική ιδιότητα του χυμού λεμονιού θα βοηθήσει στη μείωση συμπτωμάτων του άσθματος. Μαζί με λεμόνι, μπορείτε επίσης να πιείτε χυμό πορτοκαλιού, παπάγιας, βατόμουρων και φράουλας.
Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σύσπασης των αεραγωγών όσων υποφέρουν από άσθμα. Επίσης, η περιεκτικότητα σε θείο στα κρεμμύδια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στους πνεύμονες. Όταν τρώτε ωμά κρεμμύδια, θα καθαρίσουν οι αεραγωγοί και θα έχετε καλύτερη αναπνοή. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τη γεύση των ωμών κρεμμύδια μπορείτε να φάτε ακόμα και μαγειρεμένα κρεμμύδια για να μειώσετε τα διάφορα συμπτώματα των κρίσεων άσθματος.
Σολωμός
Πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός μπορεί να βοηθήσει πολύ στις κρίσεις άσθματος. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τους πνεύμονες να αντιδρούν με έναν καλύτερο τρόπο σε ερεθιστικές ουσίες. Μπορούν, επίσης, να μειώσουν τη στένωση των αεραγωγών και τη φλεγμονή και να ανακουφίσουν από τα διάφορα συμπτώματα του άσθματος. Μαζί με σολομό, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και ο τόνος. Επίσης, εάν φρέσκος σολομός δεν είναι διαθέσιμος, μπορείτε να δοκιμάσετε το λάδι σολομού για να έχετε ανακούφιση από το άσθμα, σε κάποιο βαθμό.
Σύκα
Τα σύκα είναι πολύ αποτελεσματικά στην ανακούφιση από τα φλέγματα. Οι θρεπτικές τους ουσίες προωθούν την υγεία του αναπνευστικού συστήματος και βοηθούν στην ανακούφιση της δυσκολίας στην αναπνοή. Πλύνετε τα τρία ξηρά σύκα και αφήστε τα σε ένα φλιτζάνι νερό όλη τη νύχτα. Το πρωί, φάτε τα εμποτισμένα σύκα και πιείτε το νερό τους με άδειο στομάχι. Με αυτό τον τρόπο τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα σύκα, θα εισέλθουν γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος και θα ανακουφίσουν από τα συμπτώματα του άσθματος.
Εν κατακλείδι, την επόμενη φορά, που θα πάθετε κρίση άσθματος, δοκιμάστε τις παραπάνω φυσικές θεραπείες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Όταν αυτές οι θεραπείες ακολουθηθούν με σωστό τρόπο, μπορείτε να αρχίσετε να αναπνέετε κανονικά και να ανακουφιστείτε άμεσα από τα συμπτώματα του άσθματος.


http://enallaktikidrasi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.