# #

2 Φεβ 2013

Αυτό πρέπει να το διαβάσετε…! Φως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!!!Φῶς χωρὶς ἠλεκτρικὸ ρεῦμα!1Όταν η «φτώχεια τέχνας κατεργάζεται» το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο εντυπωσιακό! Αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα μικρό χωριό των Φιλιππίνων, όπου οι κάτοικοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ανέχειας. Πιο συγκεκριμένα, στο Sitio Maligaya οι ντόπιοι ζουν σε μικρά σκοτεινά σπίτια, όπου το φως του ήλιου απουσιάζει ακόμη και την ημέρα, επικρατώντας στο εσωτερικό απόλυτο σκοτάδι.
Οι κάτοικοι δεν έχουν χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να περνούν όλες τις ώρες τις ημέρας στην ύπαιθρο και να επιστρέφουν στο σπίτι τους μόνο για ύπνο. Τη λύση έδωσαν οι ...
φοιτητές  του Πανεπιστημίου MIT, και πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο D -Lab, που σχεδιάζει και υλοποιεί ιδέες που εφαρμόζονται και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φῶς χωρὶς ἠλεκτρικὸ ρεῦμα!2


Οι φοιτητές χρησιμοποίησαν ένα μπουκάλι του ενάμιση λίτρου, το γέμισαν με νερό, πρόσθεσαν 2-3 κουταλιές χλωρίνη και το τοποθέτησαν σε ένα άνοιγμα μιας μεταλλικής οροφής. Το ηλιακό φως διαθλάται μέσα στο υγρό και δημιουργεί ακτινοβολία ισοδύναμη με 55 ή 60 βατ καθαρού λευκού φωτός. Επιπλέον, η χλωρίνη εμποδίζει τη δημιουργία άλγης, βακτηρίων και μικροοργανισμών στο νερό, ενώ τα μπουκάλια δεν θερμαίνονται και είναι σχεδιασμένα να παράγουν καθαρό φως για πέντε χρόνια.

Φῶς χωρὶς ἠλεκτρικὸ ρεῦμα!3
Το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, είναι πραγματικά απίστευτο, καθώς όλα τα σπίτια απέκτησαν δυνατό φυσικό φως, γεγονός που άλλαξε άρδην τη ζωή τους, βελτιώνοντας κατά πολύ την καθημερινότητά τους…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.