30 Ιαν 2013

Εκφράζουμε την κατανόησή μας στον "Σμηνίτη Ακρίτα" Σίμο Κεδίκογλου!!! - [... και μετά σου λέει: "Το χρέος μας στους νέους"]

Σιωπούμε τόσο καιρό... αλλά δεν θα πάρουμε και αυτό το μυστικό στο τάφο μας.
Αποκαλύπτουμε για πρώτη φορά την "σκοπιά" που υπηρέτησε ο γιός του Βασίλη Κεδίκογλου:

Δείτε που ο πατέρας Κεδίκογλου έστειλε το γιο του να υπηρετήσει:
Σε αυτά τα καγκελόφραχτα παράθυρα υπηρέτησε ο πρώτος "σμηνίτης Ακρίτας" Σίμος Κεδίκογλου στο μακρινό...
Παρίσι: Γραφείο Ακολούθου Άμυνας 

Μετά την ανάρτηση που έκανε το defencenet, δεν μπορούμε να σιωπούμε... ανακαλύψαμε και δημοσιοποιούμε το τόπο και το χρόνο της θητείας του, για να μην νομίζουν ότι μας "ψεκάζουν" με πειθώ και μας ταΐζουν κουτόχορτο με φύκια και μεταξωτές κορδέλες:

Μίλησαν όλοι και μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου για τους "ένστολους", τους "μάχιμους" κλπ αναφερόμενος στην "κλιμάκωση" βάσει της οποίας θα περικοπούν κι άλλο τα φιλοδωρήματα που κατ'ευφημισμόν χαρακτηριζονται ως "αποδοχές". Και τι είπε;

«Δεν υπάρχουν μάχιμοι και μη μάχιμοι ένστολοι. Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι οι ένστολοι, όποιος φέρει όπλο είναι μάχιμος. Βέβαια, ναι μεν είναι όλοι μάχιμοι, αλλά υπάρχουν και μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης, υπάρχει μία κλιμάκωση. Αλλά όλοι οι ένστολοι είναι μάχιμοι» σημείωσε μιλώντας στον Flash.

Μάλιστα! "Μονάδες, ομάδες ιδιαίτερης διακινδύνευσης"! Μην του βάζετε δύσκολα του ανθρώπου. Ξέρετε που υηηρέτησε την θητεία του; Στο Πεντάγωνο; Έ, όχι δά! Εκεί υπηρετούν οι απλοί "τσάτσοι". Τα σούπερ "βύσματα" κάνουν την θητεία τους στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό. Όπως εν προκειμένω ο Σίμος. Που κουράστηκε κάθε μέρα να τρώει ζεστά κρουασάν (αν είναι πολύ ζεστά κάνουν κακό στο στομάχι) και να πίνει γαλλικό καφέ, εκεί στο γεμάτο από υγρασία και πειρασμούς, Παρίσι.

Ξέρεις τι είναι να υπηρετείς την θητεία σου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι; Κατ'αρχήν κάθε μέρα πρέπει να φτιάχνεις πρόγραμμα για το που θα πας το βράδυ. Μετά, πρέπει να ξοδεύεις πολλά λεφτά. Γιατί το Παρίσι είναι πανάκριβο.

Έπειτα κάνεις πορείες με πανάκριβα σκαρπίνια, που "βλέπεις τον Χριστό φαντάρο": Πάνω-κάτω στη λεωφόρο των Ηλυσίων (Avenue des Champs-Élysées) και τον πύργο του Άϊφελ, μέσα στην παγωνιά της παρισινής νύχτας και μετά να περιμένεις στην ουρά στο Buddha Bar για να σου επιτρέψει ο μαύρος πορτιέρης να εισέλθεις στο "ναό". Αφήστε, χάλια μαύρα.

Γι αυτό σας λέμε: Έχει ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος από το στρατιωτικό του. Μην του ξαναφέρνετε άσχημες μνήμες στο μυαλό με "ένστολους" και "μάχιμους" και άλλα τέτοια "άγρια" πράγματα...

Ιδού τα αδιάψευστα στοιχεία:
https://maps.google.gr/ [18 Rue Auguste Vacquerie 75116 Paris, Γαλλία]


Απέναντι από την Ελληνική Πρεσβεία:

... και μετά σου λέει: Σίμος Κεδίκογλου: "Το χρέος μας στους νέους"
"Πρέπει οπωσδήποτε αυτή η γενιά να εξελιχθεί με απόλυτη αξιοκρατία, επιτέλους!"

Τώρα θα μου πούνε κάποιοι κακόπιστοι... "σιγά τα πράγματα!! ... ο πρώτος ή ο τελευταίας ήταν;"
Νομίζω ο πρώτος... (αλλά και για μένα δεν έχει σημασία, τη στιγμή που το διαδίκτυο βοά και για άλλους πολιτικούς), αλλά καλύτερα να περιορίσει, αν δεν μπορεί να μηδενίσει την έπαρση λόγω θέσης και να αναλογιστεί τα έργα του και τις ημέρες τις "αξιοκρατίας" του (ελέω πατρός), και όχι να μας δίνει μαθήματα ήθους και αξιοκρατίας με μια αλαζονική "δεοντολογία" που και ο πανίβλακας μπουμπούκος θα ζήλευε.

  
ΝάσοςΣχετικό:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- “Πρωθυπουργός” ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες...
θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης... ΝΑΥΤΗΣ 1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην “πρωθυπουργός” ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ....ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ- Υπηρέτησε σαν σμηνίτης στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του υπηρέτησε στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… Οδό Πανεπιστημίου!


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8055.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.