# #

28 Ιαν 2013

Νέοι Αγρότες Πιερίας...



Σήμερα στον Λόφο οι Νέοι Αγρότες Πιερίας

Σήμερα Δευτέρα, 28 Ιαν 2013, στις 20.00, στον χώρο Όαση στον Λόφο Πιερίας, η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας προσκαλεί τους Νέους αγρότες σε ανοιχτή συνάντηση με αντικείμενο: Νέοι Αγρότες. Βγαίνοντας από την κρίση.

Με την ολομέλεια της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου να έχει αποφασίσει προχθές πάνω σε 8.000 περίπου τροπολογίες και να έχει δρομολογήσει την νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020, όλες οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες για τους Νέους Αγρότες και ιδιαίτερα για τους Νέους Αγρότες της Ελλάδος.

Γενικά το να είσαι επαγγελματίας αγρότης καταγράφεται ως μια πολύ δύσκολη κατάσταση, χωρίς αγροτική έρευνα και...
γεωργικές εφαρμογές, χωρίς αγροτικά σχολεία και συγκροτημένη αγροτική επαγγελματική κατάρτιση, χωρίς Επιμελητηριακή υποστήριξη και χωρίς αξιόπιστη αγροτική συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Το να είσαι νέος σήμερα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι από παραλείψεις, ανοχές ή ανικανότητα, ο νέος σήμερα ξεκινά με ένα χρέος που θα τον «πλακώνει» για πάρα πολλά χρόνια ακόμα, και μάλιστα χωρίς διάθεση από τους σημερινούς κρατούντες να «χάσουν προνόμοια».
Το να είναι Νέος Αγρότης και να θέλεις να κάνεις οικογένεια, να προχωρήσεις την δουλειά σου, να έχεις όνειρά όπως όλοι ή έστω σχεδιασμούς για το μέλλον είναι μάλλον δραματικό.
Σε αυτό το περιβάλλον προστίθεται η έλλειψη σαφούς-συμφωνημένης με τους αγρότες και τους καταναλωτές Αγροτικής Πολιτικής, ενώ με ένα πλέγμα νόμων για τις τιμές και την φορολογία, οι αστοί υποκλέπτουν από τους αγρότες τον παραγόμενο πλούτο, εξωθώντας τον σε «εργάτη γης» και αποκλείοντας την δυνατότητα διαπραγμάτευσης και πώλησης των αγροτικών προϊόντων του στον τελικό χρήση-καταναλωτή.
Οι Νέοι Αγρότες είναι το 6% όσων παίρνουν σήμερα Ενιαία Ενίσχυση (διότι τάχα είναι αγρότες) και είναι το 25% των αποκλειστικά αγροτών, αλλά αποτελούν το 100% του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου, και γι’ αυτό προσπαθούν.
Οι Νέοι Αγρότες έχουν όλα τα προβλήματα που έχουν όλοι οι επαγγελματίες αγρότες και γι’ αυτό υποστηρίζουν τις επιλογές της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου, αλλά επί πλέον ενδιαφέρονται εξειδικευμένα για τον αγροτικό επαγγελματικό προσανατολισμό, για την διαδικασία κοινωνικοποίησης των νέων αγροτών, για τις συνθήκες δημιουργίας οικογένειας (επιλογή συντρόφου, διαμόρφωση οικίας, τεκνοποίηση, ανατροφή παιδιών κλπ) και βέβαια για την σταθεροποίηση της νεοπαγούς αγροτικής εκμετάλλευσης.
Σήμερα, 28/2/2013, στον Λόφο Πιερίας (20.00, Απόστολος Κούρτης-6974471230) και την επόμενη Δευτέρα στην Καρίτσα (4/2/2013, 20.00, χώρος «Πατζιάλας», Γιάννης Δημαλής-6973096626) οι Νέοι Αγρότες προσπαθούν να διακρίνουν τις προοπτικές του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου, βγαίνοντας από την κρίση.


Για την Καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.