# #

28 Ιαν 2013

" ....ο Θ. Πάγκαλος τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάθε έτους παρεκτρέπεται...."


Θ. Πάγκαλος-Ίμια. Σκίτσο του Ηλ. Μακρή στην Καθημερινή της 03.02.98
-"ΟΥΦ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΩ!..."
-"ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΦΟΥΚΑΡΑ ΜΟΥ!"

image

Πάγκαλος: Την πήρε ο αέρας...

Αξίζει να διαβάσει κανείς και τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του Ναύαρχου Λυμπέρη με τίτλο:

"Τορπίλη" Ναύαρχου Λυμπέρη κατά ΘΠάγκαλου

" ....ο Θ. Πάγκαλος τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάθε έτους παρεκτρέπεται...."

http://thiva-press.blogspot.gr/2009/01/blog-post_9548.html



Με αφορμή τις Δηλώσεις του ΘΠάγκαλου στην εκπομπή «Η Άλλη Όψη» του Μ. Κωττάκη, η γνώμη, όχι μόνον η δική μου αλλά και όλων των πολιτών, είναι ότι ο Θ. Πάγκαλος τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάθε έτους παρεκτρέπεται. Γνωρίζει ότι αυτούς τους μήνες επανέρχονται στη μνήμη των Ελλήνων τα αδικήματά του. Αυτά που αφορούν τα Ίμια και την υπόθεση Οτσαλάν, οι ευθύνες και η ενοχή του.
Σ΄ αυτές τις ανά έτος επαναλαμβανόμενες παρεκτροπές, προκλήσεις, όπως η σουπιά με το μελάνι, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω. Ο Θ. Πάγκαλος αποτελεί μια θλιβερή εικόνα της δημόσιας ζωής και του δημοκρατικού χώρου. Η δική μου στάση για τα Ίμια είναι γνωστή και διατυπωμένη έγγραφα.
Υπάρχει όμως ένα άλλο ζήτημα που αφορά στη δημοκρατία μας, στον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου και στον πολιτισμό στον τομέα της πληροφόρησης. Ο κος Μ. Κωττάκης, παρόλο που είχε πληροφορηθεί από τους οικείους μου την έκτακτη εισαγωγή μου στο Ναυτικό Νοσοκομείο (Παρασκευή 16-1-09) λόγω σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και επόμενα αδυναμίας οποιασδήποτε απάντησής μου, δεν έκανε καμία αναφορά στην εκπομπή, πριν ή μετά. Αυτό το σοβαρό παράπτωμά του οφείλει να απασχολήσει την Ένωση Συντακτών, τη ΝΕΤ, το Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση. Το αντιήθος του ΘΠάγκαλου οφείλει να εξισορροπείται από το ήθος των θεσμών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Γ.Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.