# #

4 Αυγ 2012

«ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ… ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»


Αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου και επιχείρηση ανατροπής του εκ των έσω «βλέπουν» στην Ιπποκράτους. Παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απέπεμψε χθες τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ούτε εκείνος πάντως παραιτήθηκε… 
Κίνημα αμφισβήτησης, έως και… ανατροπής του προέδρου «βλέπουν» συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου πίσω από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο κόμμα. 
Μεταξύ αυτών ο άγριος καβγάς του με τον...
Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από τον Γιώργο Παπανδρέου και πέντε ακόμα βουλευτές, η «ηγετική εμφάνιση» -όπως την χαρακτηρίζουν- του Ανδρέα Λοβέρδου και η ανακοίνωση περί «ύβρεως προς τη Δημοκρατία» της Άννας Διαμαντοπούλου. «Ή θα το κλείσουμε και θα πάμε για άλλο κόμμα, ή θα ανατραπεί ο Βενιζέλος», εκτιμούσαν χθες στελέχη του κόμματος.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως, που βρέθηκαν λίγο μετά το οξύ επεισόδιο Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη να το συζητούν με ένα ποτό στο χέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δεν άφηναν εκτός κριτικής και τη στάση του κ.Βενιζέλου. 
«Μπορεί ο Χρυσοχοΐδης να ήταν προκλητικός, αλλά δε γίνεται και ο πρόεδρος να τσακώνεται τρεις φορές την ημέρα, με όποιον συνομιλεί», έλεγαν, θυμίζοντας ότι την Τετάρτη μόνο λογόφερε δύο φορές με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη, μία για την στάση του ίδιου και του Γ. Παπανδρέου στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ το μεσημέρι και μία για τα μέτρα στην Οικονομία το βράδυ, και μία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. 
«Από εκεί που είχαμε τον Γιώργο Παπανδρέου να ακούει με στωικότητα τα πάντα από οποιονδήποτε, πήγαμε στο άλλο άκρο, με τον Βενιζέλο να μην σηκώνει κουβέντα», σχολίαζαν μεταξύ άλλων οι κ.κ.Χρήστος Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Δριβελέγκας Γιώργος Ντόλιος και Θεόδωρος Παραστατίδης, παρουσία του «γεφυροποιού» Κώστα Σκανδαλίδη. 
Ο τελευταίος ανέλαβε να μεταφέρει το κλίμα στον πρόεδρο, πράγμα που έκανε σε συνάντηση μαζί του χθες το πρωί στην Ιπποκράτους.
Εκεί, ο Ευαγ. Βενιζέλος δέχθηκε χθες επισκέψεις αρκετών στελεχών, με τους περισσότερους εξ αυτών να του ζητούν να… παραιτήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, εκτιμώντας πως πλέον δεν μπορεί να σταθεί σε αυτή την θέση, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο σε θέματα όπου μπορεί να έχει διαφορετική άποψη. 
Η Ιπποκράτους πάντως, είχε από το προηγούμενο βράδυ κιόλας διαμηνύσει ότι ο πρόεδρος δεν επρόκειτο να αποπέμψει τον κ.Χρυσοχοΐδη, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα έκανε ευχαρίστως δεκτή μία δική του παραίτηση. 
Ο πρώην υπουργός πάντως δεν φέρεται καθόλου διατεθειμένος να προβεί σε μία ανάλογη κίνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.