# #

5 Οκτ 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είπε ότι εμείς θέλουμε να δούμε την Μέρκελ;


CDF7612C23F331FD5B8611174CED86D4

Ουδέποτε υπήρξε αίτημα για συνάντηση μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ούτε από τη μεριά της Καγκελαρίας, ούτε και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου.
Στο ΣΥΡΙΖΑ ...
κρατούν στάση αναμονής σε ό,τι αφορά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, τουλάχιστον μέχρι να έχουν πλήρη εικόνα για την ατζέντα της συνάντησης, αλλά και θεωρούν την κ. Μέρκελ ως τον βασικό πολιτικό εκπρόσωπο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που κυριαρχεί στην Ευρώπη και που έχει ως αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μέσω των μνημονίων.
Άλλωστε, έχουν περάσει πολύ λίγες μέρες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία, όπου κατακεραύνωσε τις πολιτικές επιλογές της γερμανικής κυβέρνησης.  Εκτός των άλλων, σε αυτό το ταξίδι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας και με τους σοσιαλδημοκράτες, βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, τόσο μέσω της συνάντησης με τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτζ, όσο και με την ομιλία του στο ίδρυμα της εφημερίδας Die Zeit, η οποία είναι πιο κοντά πολιτικά στο SPD.
Ωστόσο, η επίσκεψη της καγκελαρίου σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη από τη Κουμουνδούρου, καθώς πιστεύουν ότι οι αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα επερχόμενα μέτρα στην κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, μπορεί να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για τους ευρωπαίους εταίρους στη στάση που κρατούν απέναντι στο ελληνικό ζήτημα. Γ' αυτόν τον λόγο, υπάρχουν ήδη οι πρώτες σκέψεις στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για κάλεσμα σε κινητοποιήσεις την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
http://www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.