# #

5 Οκτ 2012

"Τα 31,5δις θα φέρουν ανάπτυξη" ουρλιάζουν τα παπαγαλάκια καθημερινά...


"Αυτή η δόση αφορά την πραγματική οικονομία"!! 

Αυτά aκούμε κάθε μέρα από τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ, του MEGA, στην ΝΕΤ, στον ΑΝΤ1, στο STAR.

"Τα 31,5δις θα φέρουν ανάπτυξη" ουρλιάζουν, θέλοντας να δώσουν μια ελπίδα και να "ηρεμήσουν" τον κόσμο, που ζεί το δικό του δράμα.
Για να δούμε όμως ποιες «ανάγκες» θα χρηματοδοτήσουν τα περίφημα 31,5 δισ. ευρώ. 

Από αυτά λοιπόν, τα 24,8 δισ. θα ...χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
 Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου θα πρέπει να διευθετηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, οι «τρύπες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΕΟΠΥΥ και το πρωτογενές έλλειμμα του 2012!
 Στην πραγματική οικονομία λοιπόν, σε αυτή που θα πέσει το τσεκούρι των 13,5 δις θα υπάρξει νέο έλλειμα.
 Όχι μόνο δεν θα έχουμε εργαλεία για ανάπτυξη, αλλά ένας νέος κύκλος ύφεσης και απομείωσης αξιών θα αρχίσει να καταπίνει περιουσίες, επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας, ελπίδες.
 Και τότε θα μας πούμε ΠΑΛΙ ότι δεν προχωράμε γρήγορα τις "μεταρυθμίσεις", θα ξεκινήσουνς νέες συζητήσεις για νέο κούρεμα, νέο πακέτο στήριξης, νέα μέτρα - τελευταία πάλι -.
 Ο φαύλος κύκλος του εκβιασμού θα κάνει πάλι την εμφάνισή του. Και όσο καθόμαστε και τους ακούμε αυτό το έργο θα το δούμε σε πολλές συνέχειες.... κάτι σαν το ΖΑΠΕΙΟ-35.. 36... 37...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.