# #

8 Μαρ 2012

Κλεφτοκοτάδες...


Χωρίς κουκούλες, με τα λάφυρα στα χέρια ποζάρουν ανενδοίαστα μπροστά στην Ιστορία...
 Δεν προσβάλλουν μόνο την λογική. Ούτε την αισθητική μιας τύποις χρηστής διοίκησης. Δεν γράφουν απλά στα παλιά τους παπούτσια νόμους και αποφάσεις δικαστηρίων. Θέλουν να επιβάλλουν τη λογική, την αισθητική και τους νόμους ενός Φαρ Ουεστ του 21ου αιώνα σε κάθε πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι.

  Τί και αποφάνθηκε μόλις προχθές το Συμβούλιο της Επικρατείας για το παράνομο της διακοπής του ρεύματος σε όσους αντιτάχθηκαν ή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι στον αγά Μπένυ.
 Τί και αν το ίδιο δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το νόμιμο της παράτασης ενός άδικου και αντικοινωνικού φόρου πέραν της διετίας. Στα παλιά του τα παπούτσια !

......Του συνταγματολόγου κατ' επιταγήν και δια τις επιταγές των αφεντικών του.

Βγήκε το υφυπουργεύον ανδρείκελο χθές βράδυ και προειδοποίησε: Όσοι πληρώσατε το ρεύμα, ξεχάστε το. Θα σας κόψουμε το ρεύμα, θα σας πάρουμε και το κεφάλι.

Δεν ξέρω αν δεν έχουν ήδη βάλει και το μακρύ τους χέρι στον κουμπαρά της ΔΕΗ, εκεί που ανήμποροι αλλά και απειθούντες στα διατάγματα των αγάδων καταναλωτές ακούμπησαν το υστέρημά τους για νάχουν φώς και ζεστασιά σε τούτες τις σκοτεινές και κρύες νύχτες. Οσονούπω όμως θα το κάνουν ! Απείλησαν πως θα το κάνουν.

Και αύριο σαν καλοί σαλταδόροι του Φαρ Ουέστ θα αρπάξουν το ψωμί από το τραπέζι μας, σαν μπουκαδόροι θα εισβάλλουν στα σπίτια να αρπάζουν το υστέρημα από τα προρτοφόλια μας, τα έπιπλα για παραδειγματισμόν, τα σπίτια μας για την ενίσχυση τουευαγούς ταμείου αρωγής του χρέους.

Δήλωσαν ικανοί και έτοιμοι για όλα. Πλέον δεν έχουν να κρύψουν τίποτα. Δεν έχουν λόγους να κρύβονται από τα θύματά τους.
 Το απεχθές προσωπείο τους δεν απεχθάνεται πια το φώς της ημέρας. Ούτε της σημερινής, ούτε και της επόμενης.

 Χωρίς κουκούλες, με τα λάφυρα στα χέρια ποζάρουν ανενδοίαστα μπροστά στην Ιστορία.

 Κλεφτοκοτάδες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.