# #

10 Μαρ 2012

Κρύβουν τον «δράκο» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.



thumb
Το «κόλπο» είναι απλό και συνοψίζεται σε μια φράση:
 «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».
 Στην περίπτωσή μας η λέξη «ταμείο» αντικαθίσταται από τη λέξη «κάλπη».
 Ο στόχος του «κόλπου», το οποίο στήνουν από κοινού τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα εξουσίας, επίσης είναι απλός - απλούστατος θα λέγαμε: να εξασφαλίσουν προκαταβολικά τη νομιμοποίηση (μέσω της κάλπης) για όσα ασύλληπτα έχουν προαποφασίσει και θα ακολουθήσουν μετεκλογικά.

 Πρόκειται για μια άλλη χώρα, στον βυθό της ευρωζώνης ή στις παρυφές του Τρίτου Κόσμου. 
Αυτήν την εικόνα και αυτήν την πραγματικότητα θέλουν να κρύψουν από τους ψηφοφόρους οι επίδοξοι σωτήρες - αναμορφωτές και κυβερνήτες μας.
Βασική παράμετρος και προϋπόθεση για να πετύχει το κόλπο (η κλοπή της ψήφου) είναι η παραπλάνηση.
 Κάπως έτσι, όλες αυτές τις μέρες:
♦ Έχουν πέσει οι αντιπολιτευτικές κόντρες και έχουν αντικατασταθεί από ανιαρές υποθέσεις εργασίας για το είδος της συγκυβέρνησης μετά την κάλπη και από ανοιχτές ή συγκαλυμμένες αβρότητες που προετοιμάζουν το κλίμα.
♦ Έχει στραφεί η προσοχή αποκλειστικά στο...
PSI και στο αν θα πετύχει, παρ’ ότι η πραγματική πληροφόρηση πέφτει με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλη φασαρία χωρίς περιεχόμενο.
♦  Μεγάλος ντόρος γίνεται επίσης για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, παρ’ ότι ούτε καν το (εναπομείναν) ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα.
♦  Με το καντάρι πέφτει ακόμη η... «συμπάθεια» που ξαφνικά μας δείχνουν ακόμη και οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα για τα όσα «καταφέραμε» μέχρι σήμερα!
♦ Οι υποθέσεις «πόθεν έσχες» του γαμπρού των Μητσοτάκηδων και του στελέχους του κόμματος της Ντόρας έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
♦ Τα γιαούρτια στον Νταλάρα ανάγονται πλέον σε εθνικό ζήτημα, σε ύψιστο πρόβλημα δημοκρατίας λόγω της... απειλής των «άκρων», σε απαξίωση του πολιτικού πολιτισμού της χώρας!
♦ Και στην... ούγια πάει το παραμύθι σύννεφο για «ανάπτυξη» με κάτι ψιλολόγια από παλαιά κονδύλια και με όρους τριτοκοσμικής χώρας με κατοίκους είλωτες.
Καμία ωστόσο – ούτε η παραμικρή – κουβέντα δεν γίνεται για τα προαποφασισμένα θυελλώδη μέτρα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τις εκλογές και θα μας κάνουν να μοιάζουμε με χώρα της Αφρικής κάτω από τη Σαχάρα...

Αφρική...
Για να μην πάμε ψυλλιασμένοι και εξοργισμένοι στις κάλπες, οι συγκυβερνώντες έχουν αναστείλει την αποστολή των τρεχόντων «λογαριασμών»:
♦ Καταβολή του ΕΤΑΚ του 2009.
♦ Χωρίς ΕΤΑΚ του 2009 δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε η αποστολή του ΦΑΠ του 2010 και 2011.
♦ Παρατάθηκε για τα μέσα Ιουνίου η υποβολή δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2011 και ως εκ τούτου το δεύτερο εξάμηνο του 2012 ετοιμαστείτε να καταβάλετε ταυτόχρονα φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος (πεντακοσαρικάκι!).
Θέλουν, λοιπόν, να μας στείλουν στις κάλπες πριν πάρουμε στο χέρι τα εκκαθαριστικά, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την πιο άγρια επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών στις ήδη άδειες τσέπες μας, αλλά και το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, με όλες τις αυτονόητες συνέπειες σε εισοδήματα, ανεργία και κατάρρευση των ήδη «κουρεμένων» χωρίς αποζημίωση ασφαλιστικών ταμείων. Έχουμε και λέμε:
♦ Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ.
♦ Κατάργηση φορολογικών εκπτώσεων.
♦ Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης ακόμη και κατά 40%.
Κατά τα λοιπά, μετά τις εκλογές και αφού έχουμε ψηφίσει, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει, με την αναδρομική εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, να επιστρέψουν στο κράτος όσα αυτό τους κατέβαλε από τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα θα πρέπει να πληρώνουν και τον φόρο εισοδήματος και τις εισφορές του 2011 και του 2012. Κοινώς, δεν θα πληρώνονται!
Οι συνταξιούχοι θα περάσουν στο υποχρεωτικό... κουρείο των συντάξεών τους και, με δεδομένη την άθλια κατάσταση των ταμείων και την τραγική επιβάρυνση από την αναδιάρθρωση του χρέους, θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Άλλωστε, αν πρόκειται να έχουμε μισθούς Βουλγαρίας, τότε θα έχουμε και αντίστοιχες συντάξεις. Και συνεχίζουμε:
♦ Μειώσεις του εφάπαξ.
♦ Οι πρώτες 15.000 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο μόνο την τρέχουσα χρονιά.
♦ Νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων (θα είναι η τέταρτη κατά σειρά).
♦ Νέο «πολυδύναμο» χαράτσι στα ακίνητα και γενικώς αύξηση της φορολογίας ακινήτων.
♦ Μειώσεις μισθών (από 20% έως 32% και βάλε), χωρίς να είναι ορατός ο πάτος.
Φούμο...
Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα να οδεύει ολοταχώς για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, μπορεί η δημοκρατία να υπάρχει μόνο στους τύπους, μπορεί η έννοια της εθνικής κυριαρχίας να εξαϋλώνεται, μπορεί οι Έλληνες να μετατρέπονται σε δούλους, αλλά η επιχείρηση «σωτηρία» προχωρεί χωρίς... έλεος.
Κανένα από τα πραγματικά επίδικα δεν υπάρχει στον δημόσιο διάλογο, καμιά συζήτηση δεν γίνεται για το είδος της χώρας που ετοιμάζουν τρόικα και συγκυβέρνηση. Μόνο εκβιασμοί, κούφια διλήμματα, απειλές και τρομοκράτηση. Κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο χρησιμοποιείται από πολιτικούς, πολιτικάντηδες, διαπλεκόμενα ΜΜΕ και λοιπούς μισθοφόρους και κουκουλοφόρους της τρόικας των δανειστών προκειμένου να αποκρυβεί ποια και πώς θα είναι η επομένη των εκλογών. Πηγαίνοντας λοιπόν – όταν και αν έρθει η ώρα – στην κάλπη, ας έχουμε κατά νου τι μας ετοιμάζουν. Και ας πράξουμε ανάλογα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.