9 Μαρ 2012

Αποκλειστικό: Ζητούν την υπογραφή των γονέων για μη συμμετοχή των παιδιών στην παρέλαση


Έκπληξη προκάλεσε επιστολή πρόσκληση - κάλεσμα που παραθέτουμε πιο κάτω και αφορά στην υποβολή δήλωσης συναίνεσης των γονέων - κηδεμόνων μαθητών δημοτικού σχολείου Βέροιας, προκειμένου οι μαθητές να απέχουν από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ως μέσο "εκβιασμού" ώστε το σχολείο να "ξαναγίνει μαθητοκεντρικό", να έχει δηλαδή τα παιδιά μας στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει .."Επειδή λοιπόν βλέπουμε ότι η πολιτεία ΔΕΝ ενδιαφέρεται για τα σχολεία και για τα παιδιά παρά μόνον όταν τα χρειαστεί ως χειροκροτητές για τις γιορτές τους (που θα έπρεπε να είναι γιορτές μας) προτείνουμε σαν γονείς να ΜΗΝ διαθέσουμε τα παιδιά μας για εορταστικές εκδηλώσεις όπως καταθέσεις στεφάνων, πανηγυρικές λειτουργίες και παρελάσεις. Πρέπει επιτέλους να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τα παιδιά μας είναι ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ του σχολείου. Μέχρι λοιπόν να ξαναβάλουν τα παιδιά μας στο κέντρο της προσοχής τους, εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται ΜΟΝΟ με την εκπαιδευτική διαδικασία ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ που δεν αφορά στον χώρο του σχολείου.


Εφόσον συμφωνείτε υπογράψτε στο χαρτί και πείτε στο παιδί σας να το επιστρέψει στο σχολείο. Αν η κίνηση μας αυτή έχει την αποδοχή όλων των γονιών, θα ξεκινήσουμε την αποχή των παιδιών μας από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25η(; Μαρτίου και θα γνωστοποιήσουμε την απόφαση μας σε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Βέροιας ώστε να συμμετέχουν κι αυτοί.".
Δείτε την επιστολή:


SuperComments.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.