24 Μαρ 2012

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση με γονείς που… κοιτούσαν από μακριά

..Εικόνες της χουντικής επταετίας !!!

Image
Δεν γύριζαν το κεφάλι προς τους επισήμους οι περισσότεροι από τους μαθητές που παρελαύνουν, τόσο στα δημοτικά σχολεία που προηγήθηκαν στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες που ακολούθησαν.
Επιπλέον, αρκετά σχολεία παρέλασαν χωρίς διμοιρίτη, ενδεχομένως για την αποφυγή…
απροόπτων που είχαμε ζήσει στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Αυτά είναι τα πλέον χαρακτηριστικά “στιγμιότυπα” από τη μαθητική παρέλαση στο Κέντρο της Αθήνας για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 11.40 το πρωί – μαζί βεβαίως με τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που έχουν από το πρωί μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε κάστρο πολιορκούμενης πόλης. 
Σε συναγερμό συνολικά 7.000 αστυνομικοί στην Αττική, με εκατοντάδες από αυτούς να έχουν ήδη αναπτυχθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν. Κάγκελα έχουν ορθωθεί σε πολλά σημεία γύρω από την Βουλή και τον χώρο όπου παραδοσιακά βρίσκονται οι επίσημοι για την παρέλαση.
Ουσιαστικά, η παρέλαση γίνεται ερήμην των πολιτών και μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις μπορούν να προσεγγίσουν τον χώρο. Οι γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν αρκετά μακριά από τον χώρο των επισήμων, είτε στη Λεωφόρο Αμαλίας, είτε στην Πανεπιστημίου.
Επιπλέον, κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη, ενώ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για όσους πρέπει να κινηθούν προς το κέντρο
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.