24 Μαρ 2012

Έλληνες φοιτητές "τα ψέλνουν" στον Τ.Γιαννίτση στη Χάγη (βίντεο)


 

ImageΟ υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μετέβη στη Χάγη και στο Ινστιτούτο Clingendael, την περασμένη Πέμπτη, όπου κλήθηκε να μιλήσει για την "ανάπτυξη μετά τη μεταρρύθμιση".

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας -όπως διαβάζουμε στο news247.gr- Έλληνες φοιτητές που ζουν στην Ολλανδία παρενέβησαν λέγοντας πως ο υπουργός αναφέρει ψευδή και ανακριβή στοιχεία.

"Δεν μπορεί να λέει ψέματα στον κόσμο και να παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία και αριθμούς την στιγμή που κάποιοι στην Ελλάδα μπορεί να πάνε στη φυλακή για το έλλειμμα του 2009", τόνισαν.

"Η φύση των ...
μεταρρυθμίσεων και των μέτρων για τη λεγόμενη ανάπτυξη δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις ίδιες νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο".

Σε κάποιο σημείο ο υπουργός ανταποκρίθηκε στα λεγόμενα των φοιτητών και παραδέχτηκε ότι όλες οι μέχρι τώρα οι πολιτικές έχουν αποτύχει θεαματικά.

Ανέφερε πως το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο και υπέρ των πλουσίων ενώ συμφώνησε ότι το κοινωνικό κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Και παρόλο που ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης που είχε εφαρμόσει τα μέτρα αυτά, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδήλωση έκλεισε με το σχόλιο του διευθυντή των Ευρωπαϊκών σπουδών, Α. Schout, ο οποίος σημείωσε ότι οι άνθρωποι όλων των χωρών της ΕΕ θα αισθανθούν σύντομα τον πόνο των ίδιων των πολιτικών λιτότητας...

 defencenet.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.