# #

26 Ιαν 2012

κ.Σημιτη...Αν οι εξοπλισμοί είναι περιττοί, τότε γιατί επί πρωθυπουργίας σου οι εξοπλιστικές δαπάνες πολλαπλασιάστηκαν;


Μαθήματα υποτέλειας…

thumb


"Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και, αν υπήρχε, θα κρατούσε δύο με τρεις ώρες" και ως εκ τούτου "δεν υπάρχει η ανάγκη να αγοράζει η Ελλάδα συνεχώς όπλα":
 Αυτά είπε σε ομιλία του προ ημερών στο Βερολίνο ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης και εκ πρώτης όψεως έχει δίκιο.
 Όμως…
Όμως, ο Σημίτης υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας επί μια οκταετία και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν σε μια επόμενη ομιλία του ή δημόσια τοποθέτησή του να μας πληροφορήσει τα εξής:
1. γιατί είναι τόσο βέβαιος ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος με την Τουρκίας
2. γιατί είναι τόσο σίγουρος για την έκβασή του σε μια- δυο ώρες;
3. γνωρίζει κάτι περισσότερο απ ότι είναι γνωστό για τη Συμφωνία που υπέγραψε (κατ εντολή της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Ολμπράιτ) με τον Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη μετά την κρίση των Ιμίων, όταν ως πρωθυπουργός της χώρας αναγνώρισε τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο;

4. Γνωρίζει ( ρητορικό το ερώτημα γιατί προφανώς γνωρίζει) πως ακριβώς μοιράζεται η υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου με τη συμφωνία που ήταν έτοιμη να υπογράψει αλλά δεν πρόλαβε γιατί έχασε τις εκλογές το 2004;
 Σε αυτό το ερώτημα, μπορεί να απαντήσει και ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος ως υπουργός τότε υλοποίησε την πολιτική της προσέγγισης που έφτασε λίγο πριν την υπογραφή συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα…
5. Αν οι εξοπλισμοί είναι περιττοί, τότε γιατί επί πρωθυπουργίας του οι εξοπλιστικές δαπάνες πολλαπλασιάστηκαν;
 Τις παρέλαβε στο 0,9 του ΑΕΠ το 1996 (1 δις ευρώ) και τις τίναξε στο 2,5% ή στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2003.
 Πότε είχε δίκιο;
 Τότε ή τώρα;
Η μόνη εξήγηση ίσως για όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, έχει να κάνει με το γεγονός της πτώχευσης της χώρας.
 Προφανώς, ο Κ. Σημίτης, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει χώρα με περιορισμένη εθνική κυριαρχία και ως εκ τούτου θεωρεί ότι οι Επόπτες δε θα αφήσουν το προτεκτοράτο τους να καταστραφεί.
 Κάπως έτσι και για αυτόν τον λόγο, το Φλεβάρη του 1996 μετά την κρίση των Ιμίων ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με τη φράση:« Θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ».
Και τις ευχαρίστησε, πράγματι , έμπρακτα: Με μερικά επιπλέον δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.