# #

27 Ιαν 2012

Oι άντρες το όνομα αλλά οι γυναίκες τη χάρη....



Νομίζετε ότι οι άντρες αδυνατούν να κοιτάξουν μια γυναίκα μόνο στα μάτια και καρφώνονται στο στήθος ή στα οπίσθια της?


Θεωρείτε ότι οι γυναίκες προτιμούν να αντικρύζουν κατάματα τον άντρα που της ενδιαφέρει και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις πονηρές ματιές στα ευαίσθητα σημεία του?? 

Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την επιστημονική αλήθεια: 
η σκληρή πραγματικότητα είναι οτι οι γυναίκες είναι πολύ μεγαλύτεροι "ματάκηδες" από τους άνδρες! Απλώς οι δεύτεροι "καρφώνονται"!! 


Αυτό ...δεν συμβαίνει γιατί οι άνδρες είναι αδιάκριτοι, άξεστοι ή αγενείς!!
 Ο λόγος που νομίζουμε πως ένας άνδρας δυσκολεύεται να "σηκώσει" τα μάτια του από το γυναικείο μπούστο είναι καθαρά επιστημονικός!! Υπεύθυνη για όλα, η όραση. 


Πώς οι γυναίκες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν το "εκλεκτό" ζευγάρι γόβες, ανάμεσα σε χιλιάδες παπούτσια!!! 

Οι γυναίκες διαθέτουν περιφερειακή όραση που εκτείνεται τουλάχιστον 45 μοίρες προς κάθε πλευρά, αριστερά- δεξιά- πάνω και κάτω.
 Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να "σαρώνουν" οπτικά έναν χώρο χωρίς καν να χρειαστεί να κουνήσουν τα μάτια ή το κεφάλι τους.


Στην ικανότητα αυτή των γυναικών οφείλεται -σε μεγάλο βαθμό- το γεγονός ότι μπορούν να μπουν σε ένα μαγαζί, γεμάτο με ρούχα ή παπούτσια και με δυο δήθεν αδιάφορες ματιές, να εντοπίσουν τα 5 συγκεκριμένα κομμάτια που τους αρέσουν. 


Αντίθετα η όραση των ανδρών, έχει γραμμική μορφή και βλέπουν ευθεία μπροστά -φανταστείτε μια σύριγγα που τρυπάει κατευθείαν το στόχο!

 Αυτός είναι και ο λόγος που ένας άνδρας αργεί πάρα πολύ να εντοπίσει μια συγκεκριμένη γραβάτα σε μια ντουλάπα γεμάτη από ρούχα ή το βαζάκι της μουστάρδας μέσα στο ψυγείο.


Στο θέμα "κάνω μάτι" οι άντρες έχουν το όνομα και οι γυναίκες την χάρη!! 

Έχοντας εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί η όραση στα δυο φύλα, πάμε να δούμε γιατί στο θέμα "κάνω μάτι", οι άντρες έχουν το όνομα αλλα οι γυναίκες την χάρη.
 
Κι αυτό γιατί η γυναίκα, εξαιτίας της περιφερειακής της όρασης, μπορεί να ελέγχει το σώμα ενος άνδρα από την κορυφή μεχρι τα νύχια και να εστιάζει στα γεννητικά του όργανα, ενώ την ίδια στιγμή το βλέμα της δείχνει "καρφωμένο" στα μάτια του!! 


Αντίθετα ο - αδικημένος σε αυτόν τον τομέα - άντρας, λόγω της γραμμικής του όρασης δεν μπορεί να κοιτάζει σε δυο σημεία ταυτόχρονα.
 Έτσι είναι αναγκασμένος να ανεβοκατεβάζει το βλέμμα του από τα μάτια στο στήθος και αντίθετα, δίνοντας την εντύπωση οτι δεν μπορεί να ελέγξει τον θαυμασμό του!!

Την επόμενη φορά λοιπόν που ο καλός σας θα καρφωθεί στο στήθος της εντυπωσιακής καλλονής που θα περάσει από δίπλα του, δείξτε κατανόηση: δεν φταίει αυτός- η κακή περιφερειακή του όραση ευθύνεται για όλα!!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.