# #

29 Οκτ 2011

«Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»...


...κ.υπουργε κοινωνικης αλληλεγγυης !!!

thumb

Πολλά έχει κάνει ο Υπουργός Αναλγησίας κ. Λοβέρδος, όταν δεν συγγράφει κείμενα με τους συναδέλφους του, για τα οποία, αν ποτέ «ξυπνήσουν οι Νόμοι», θα λογοδοτήσει.
 Αλλά, ένα εξ αυτών των ανδραγαθημάτων, κορυφαίο, και μόνον αυτό θα αρκούσε, για να κερδίσει  μπόλικη καταισχύνη στο επιτύμβιό του.


Τι έπιασε κι έκανε ο Υπουργός Υγείας και -άκουσον-άκουσον- Κοινωνικής Αλληλεγγύης;
 Μάγκωσε τους ψυχικώς πάσχοντες που περιθάλπονται έγκλειστοι στα Νοσοκομεία και διέταξε (νόμος 3984/2011, ΦΕΚ Α150) να «συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν»!
Ο καλός αυτός Υπουργός (τσιφ κληρονόμος της βυζαντινής παράδοσης του «αλληλέγγυου») προσδιόρισε και την κλίμακα συμμετοχής του άρρωστου στα έξοδα για τη νοσηλεία του ως εξής:
 Αν λαμβάνει ο πάσχων σύνταξη μέχρι...
360 ευρώ θα του παρακρατείται το 40%!
 Για σύνταξη από 360,01 έως 500 ευρώ, ο Υπουργός θα βουτάει το 50%!
 Από 501,01 έως 1.000 ευρώ το νεοφιλελεύθερο κράτος που δημιουργεί ο κ. Λοβέρδος θα υπεξαιρεί απ' τον άρρωστο το 60%!
 Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ έως 1.500, το 70% κι από 1.500,01 και πάνω το 80%! Είναι βέβαιο ότι ο σπουδαίος αυτός «σοσιαλιστής» πολιτικός, ο κ. Λοβέρδος, πριν να πάρει αυτές τις σκληρές, απάνθρωπες και πολύ γελοίες αποφάσεις το έψαξε το πράγμα.
Τι να τα κάνει, σου λέει, ο τρελούλης γεροντάκος τα 300, τα 400 ή τα 1.000 ευρώ; Γιαουρτάκι θέλει; του δίνουμε!
Όσο για χαρτί τουαλέτας, πάνες, τσιγάρα (ευκαιρία να το κόψουν κι αυτό οι φουκαράδες), εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, γλυκά, καφέδες, χαρτζιλίκι για τα ανηψάκια στο επισκεπτήριο, κάνα βιβλιαράκι να περνάει η ώρα, φιλοδωρήματα καμιά φορά στους κακόκεφους απ' το προσωπικό, μονάδες για το κινητό, δανεικά σε άπορους συμπάσχοντες: όλες αυτές οι κραιπάλες, κομμένες!
Οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή ανθρώπων με χρόνιες ψυχικές παθήσεις, δεν έχει θέση στη «δωρεάν υγειονομική περίθαλψη» που εποπτεύει και ανα(παρα)μορφώνει, ο κ. Λοβέρδος.
Απ' του «φτωχού τ' αρνί» βγάζουν –τι έκπληξη- ξύγκι. Μια μέρα θα «ξυπνήσουν οι Νόμοι» και ο δυστυχής πάσχων από ασθένεια φρικτή μάλλον θα δείξει με το δάκτυλο εσένα, Υπουργέ που δίχως ίχνος ανθρωπιάς, δίχως σταλιά ευαισθησίας, του στέρησες τις περισσότερες απ' τις ελάχιστες μικροχαρές του φτωχού του βίου.
Επειδή, σε τελική ανάλυση, το θέμα τίθεται με τόσο έντονα «συνειδησιακό» τρόπο, το μόνο που αρμόζει στον «σοσιαλιστή» υπουργό Λοβέρδο, στον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Παπανδρέου και εις άπασα τη «σοσιαλιστική» τους κυβέρνηση είναι τα λόγια του ποιητή. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και για κάτι τέτοιες «συνειδήσεις»  σχολίαζε ως εξής: «Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.