# #

28 Οκτ 2011

Το μεγάλο πλιάτσικο, με απλά λόγια...



Ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή ενα χρέος της τάξεως του.....




110 – 120% του ΑΕΠ.
Αυτό το χρέος περιλάμβανε την αποπληρωμή των αθλιοτήτων του καθεστώτος Σημίτη:
Το Γερμανικό πλιάτσικο, Siemens,C4i, ΟΤΕ, Thyssenkrupp (υποβρύχια που γέρνουν), ΜΑΝ, ΟΣΕ, Daimler-Benz, Hoechtief κλπ.
Τα περιβόητα Ολυμπιακά έργα. Τις υπερτιμολογήσεις, το εξωφρενικό κόστος των έργων, την εισφοροδιαφυγή των εργολάβων με την μαύρη εργασία λαθρομεταναστών, τα κτίρια φαντάσματα που κόστισαν δεκάδες δις και δεν απέφεραν ούτε Ευρώ.
Την μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του χρηματιστηρίου. Το κράτος δανειζόταν για να κλείσει τις τρύπες της ληστείας του μόχθου μέσω υπουργικών αποφάσεων.
Την αποπληρωμή των μαγειρεμένων δανείων για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Την απώλεια ΑΕΠ της υποτιμημένης δραχμής, με τους λεόντειους όρους που εισήλθαμε στο νέο νόμισμα.
Τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης από την κατάρρευση της Lehman Brothers που επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη.
…και όμως, δεν μειώθηκαν μισθοί ή συντάξεις, το κοινωνικό κράτος λειτουργούσε με τα όποια τρωτά. Οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους, η αυτοδιοίκηση ήταν πραγματική και όχι διακοσμητική. Μα κυρίως, η Ελλάδα έκανε ανεξάρτητα γεωπολιτικά ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας αλώβητη την Εθνική κυριαρχία. Βρισκόταν σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα και να επηρεάζει αποφάσεις μέσω των δομών των οργανισμών με τους οποίους συμμετείχε.
Μετά λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση κατάφερε το εξής εξοργιστικό: Μετά από δέκα (10) χρόνια, να έχουμε ως στόχο την …επιστροφή στην εποχή Καραμανλή και αυτό να θεωρείται επιτυχία! Δηλαδή, το 2021 η Ελλάδα στοχεύει σε ένα χρέος της τάξεως του 120% του ΑΕΠ!!
Αφού πρωτίστως έχει διαλύσει τα πάντα.
Μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αυτονομία αποφάσεων, επιτροπεία.
Κεφαλική φορολογία με απίστευτα ποσοστά. Πληρώνουμε την βενζίνη και το πετρέλαιο στα διπλάσια επίπεδα από ότι επί Καραμανλή, συντάξεις κατέρρευσαν, η ύφεση θερίζει, η ανεργία λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας, ο κόσμος καταστρέφεται.
Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και με την βούλα προτεκτοράτο χωρίς δικαίωμα αύξησης αυτόνομης πολιτικής. Δεν υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της. Και βέβαια, με την πλήρη εκποίηση Εθνικής περιουσίας.
Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μία εθνική τραγωδία που δεν προήλθε από κάποιο “λαθάκι”, αλλά βάσει σχεδίου. Κάποιοι θησαύρισαν από αυτή την εξέλιξη και είναι συγκεκριμένοι. Το ΔΝΤ και οι συνεργάτες του.
Μιλάμε για ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που για να το καταλάβετε παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. Οι Έλληνες συνεργάτες του ΔΝΤ λοιπόν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.


http://heraklion1.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.