# #

23 Σεπ 2011

Απίστευτο και όμως ελληνικό....


Γυρίζουν την πλάτη σε δωρεά 700.000 ευρώ για αναβάθμιση της εντατικής μονάδας του Παίδων Πεντέλης
Το Νοσοκομείο Παίδων ΠεντέληςΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Την ώρα που οι δαπάνες για την υγεία περικόπτονται δραματικά, ενώ οι ανάγκες κυρίως λόγω της κρίσης αυξάνονται, εφτακόσιες χιλιάδες ευρώ για την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Παίδων Πεντέλης παραμένουν στα αζήτητα.


Ο λόγος; Για να γίνει επέκταση της ΜΕΘ, θα πρέπει να μετακινηθεί το γραφείο του διοικητή στο κτήριο όπου είναι όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και υπάρχει χώρος.


Το διοικητικό γραφείο όμως δεν μετακινείται...
Να σημειωθεί πως από το 2008 εκκρεμεί η αγορά δύο αναπνευστήρων για αντικατάσταση άλλων που λειτουργούν από το 1991, και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η προμήθειά τους.

Τον Οκτώβριο του 2009, υπεύθυνοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος αποφάσισαν να αναλάβουν την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Σκοπός τους ήταν να γίνουν ποιοτικά ισότιμες και οι έξι παιδιατρικές ΜΕΘ της Ελλάδας, να διαθέτουν τους απαραίτητους νοσηλευτικούς και βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται για τη σωστή και ασφαλή νοσηλεία των βαριά ασθενών.

Για να καθοριστεί το ποσό της δωρεάς έγινε από κάθε διευθυντή ΜΕΘ καταγραφή των χώρων που απαιτούνται, σύμφωνα με τις κλίνες που υπάρχουν στον οργανισμό του νοσοκομείου, μέσα στο πλαίσιο των απαραίτητων προδιαγραφών για τις ΜΕΘ, καθώς και ο συμπληρωματικός μηχανολογικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Ετσι καθορίστηκε από το Ιδρυμα για τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ποσό 700.000 ευρώ, το οποίο προσφέρεται ως δωρεά.

«Στο πλαίσιο της έναρξης υλοποίησης των έργων που προβλέπονται από τη δωρεά, μελετητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μελέτη του έργου διαπίστωσαν εγγράφως τη μεγάλη ανεπάρκεια του χώρου που καταλαμβάνει η μονάδα και σχεδόν όλοι σχολίασαν ότι δεν πληροί τους όρους, όχι για ΜΕΘ, αλλά ούτε για απλό νοσηλευτικό τμήμα», μας λέει η Λήδα Σιανίδου, διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. «Για το λόγο αυτό, η μη κερδοσκοπική οργάνωση απευθύνθηκε εγγράφως στην τεχνική υπηρεσία του υπουργείου και ζήτησε τις προδιαγραφές κτηριολογικού που ισχύουν για της Παιδιατρικές ΜΕΘ των Δημόσιων Νοσοκομείων. Η Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας με έγγραφό της απέστειλε τις προδιαγραφές που ισχύουν για της Παιδιατρικές ΜΕΘ των Δημόσιων Νοσοκομείων. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιού Πεντέλης κοινοποίησε τα έγγραφα, τόσο στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όσο και στη διοικήτρια και στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, Αλεξάνδρα Τζουμάνη, και ζήτησε οριοθέτηση του χώρου, σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου. Για να γίνει επέκταση της ΜΕΘ θα πρέπει να μετακινηθεί το γραφείο του διοικητή στο κτήριο όπου είναι όλες οι διοικητικές υπηρεσίες και υπάρχει χώρος. Δυστυχώς, η διοικήτρια του νοσοκομείου αρνείται με ιδιαίτερη επιμονή και χωρίς τεκμηριωμένη αιτιολογία να διαθέσει το συγκεκριμένο χώρο ώστε να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της ΜΕΘ, αδιαφορώντας για την απώλεια του ποσού της δωρεάς».

Οσον αφορά τη λειτουργικότητα της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης παρουσιάζει πληρότητα 40%, ενώ η επιθυμητή πληρότητά της μετά τις συγχωνεύσεις είναι 40%, ακριβώς ίδια με την πληρότητα της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στον αντίστοιχο πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.