# #

24 Σεπ 2011

24 Απριλιου 2010...εγραφε η αλεπου του Ολυμπου. Δειτε


τι θα γινει στην.."ισχυροτερη χωρα των Βαλκανιων"? Φυσικα πολυ γρηγορα σε μισθους των Βαλκανιων..απαγορευση διαδηλωσεων και απεργιων..απολυσεις..


Πριν από δύο χρόνια η Λετονία μπήκε στη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης Ευρώπης και ΔΝΤ, με τη συνταγή που είναι έτοιμη και για μας με τους ίδιους ακριβώς όρους, αλλά με το μισό δανεισμό από το δικό μας, επειδή τόσα χρειαζόταν.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, σύμφωνα με επίσημη έκθεση της κυβέρνησης της Ρίγας, οι μισθοί μειώθηκαν κατά μέσο όρο 31% (!!!), ενώ σε ορισμένα υπουργεία, όπως το Περιφερειακής και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο μέσος όρος της μείωσης μισθών έφτασε στο 46%! Στο υπουργείο Εξωτερικών η μείωση ήταν μικρότερη, κατά 17%.
Η Λετονία πήρε δάνειο από το ΔΝΤ 7,5 δισ. ευρώ για τρία χρόνια (Εμείς θα πάρουμε ακριβώς τα διπλάσια, άρα θα χρεωθούμε και υποχρεωθούμε περισσότερο).
Και το καλύτερο! Μετά τη… βοήθεια, το ΑΕΠ της Λετονίας μειώθηκε κατά 18% (!!!) πέρυσι, ενώ για φέτος η κυβέρνηση προβλέπει αρνητική ανάπτυξη 2%-4%!
Αυτά για να μην προβληματιζόσαστε και ρωτάτε τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαΐου. Γιατί μετά τις 15 Μαΐου; Δεν είναι μυστικό. Μας το αποκάλυψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk. Δήλωσε ότι «εκτιμά» ότι η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης πριν από τα μέσα Μαΐου.
Ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, φοβούμενος τη λαϊκή εξέγερση, το πάει πιο γλυκά. Ήδη δήλωσε ότι μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο, παρά δήλωση χρεοκοπίας και προσφυγή αποκλειστικά στο ΔΝΤ. Τώρα όμως, είπε, έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει πάνω από 30 δισ. ευρώ φέτος…
Δηλαδή, πρώτον μας προετοίμασε γι’ αυτό που θα συμβεί και δεύτερον απέκρυψε -όπως συνηθίζει- τον καθοριστικό ρόλο του ΔΝΤ, το οποίο έχει βάλει στο μηχανισμό στήριξης η Ευρώπη για να είναι ο σκληρός της παρέας και να μας υποχρεώνει να υποστούμε τα ίδια με τη Λετονία.
Είναι γνωστό ότι το ΔΝΤ βάζει τους ίδιους ακριβώς όρους σε κάθε χώρα που δανείζει. Αυτό είναι θέμα αρχής και δεν αλλάζει για κανέναν. Βεβαίως ο Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι πάει στην Αμερική (έδρα του ΔΝΤ) για να «διαπραγματευτεί»!
Τι να διαπραγματευτεί, τα αδιαπραγμάτευτα; Όχι. Πάει για να παρακαλέσει να ελαστικοποιηθούν λίγο οι χρόνοι επιβολής των μέτρων, ώστε να τα φορέσει πιο γλυκά στους Έλληνες. Όχι από το Μάιο, αλλά μετά από έξι μήνες!..

....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.