# #

8 Σεπ 2011

«Πρωταθλήτρια» στις μεταμοσχεύσεις είναι η Κρήτη...
«Πρωταθλήτρια» στις μεταμοσχεύσεις είναι η Κρήτη. Μέσα σε μόλις 4 ημέρες (26 – 30 Αυγούστου) δύο δότες οργάνων από την Κρήτη χάρισαν ξανά ζωή σε 10 συνανθρώπους μας, ενώ την τελευταία πενταετία από τα πέντε Γενικά και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία του νησιού, 37 δότες οργάνων έχουν χαρίσει ζωή σε πάνω από 90 ασθενείς!

Πρωτοπόρος στις δωρεές η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η όποια από το 2007 έως σήμερα έχει προσφέρει 17 δότες οργάνων.


Aπό ένα δότη μπορούν να σωθούν έως 20 ζωές
Κι όμως, με εξαίρεση την Κρήτη,
η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε δωρητές οργάνων και μεταμοσχεύσεις στην Ευρώπη, με ποσοστό μόλις 6,3 μεταμοσχεύσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού -τη στιγμή που στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 34 μεταμοσχεύσεις! Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού. Προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα στους πολίτες (όπως έπρεπε από χρόνια να έχουν ήδη κάνει) πολιτικοί και δημοσιογράφοι μπήκαν στην λίστα των δωρητών οργάνων, με τη διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης εγγραφής μέλους στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρώτος στη λίστα είναι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθούν οι υφυπουργοί και κάποιοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες.
Θέλετε να γίνετε δωρητής;
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και τον τρόπο εγγραφής σας στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών, μπορείτε να απευθυνθείτε στο 24ώρο τετραψήφιο
τηλέφωνο 1147, στο Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2027000 begin_of_the_skype_highlighting            213-2027000      end_of_the_skype_highlighting και στο email: eom@eom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.