# #

10 Σεπ 2011

Δραματικές εξελίξεις είχαμε πριν λίγο ...Άλωση της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάϊρο ενώ ξεκινά η γεώτρηση!

Image


Δραματικές εξελίξεις είχαμε πριν λίγο στο Κάϊρο, όταν Αιγύπτιοι διαδηλωτές κατάφεραν αργά το βράδυ να γκρεμίσουν μέρος του τοίχου που είχε αναγερθεί πρόσφατα γύρω από την ισραηλινή προεσβεία και ο οποίος τοίχος είχε εξελιχθεί σε αρνητικό σύμβολο για τον ισλαμικό όχλο και εισέβαλαν στο εσωτερικό της.
Έκαψαν την ισραηλινή σημαία του κτιρίου, πυρπόλησαν το εσωτερικό της και πέταξαν...
φοριαμούς και έγγραφα από το παράθυρο. Κατά ένα περίεργο τρόιπο η αιγυπτιακή αστυνομία που το απόγευμα είχε αναχαιτίσει δύο φορές τους διαδηλωτές, αυτή την φορά απουσίαζε.



Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Κύπρο, όπου αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιϊσραηλινές διαδηλώσεις, αλλά και μόλις δέκε ημέρες πριν από την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Είναι ίσως η πρώτη φορά που καταλαμβάνεται ισραηλινή πρεσβεία και οι Ισραηλινοί δεν αντιδρούν με υπεράσπιση του κτιρίου τους, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.





Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε τυχαίο το γεγονός ότι λίγες ώρες ενωρίτερα οι ΗΠΑ έδωσαν διαβεβαιώσεις για την υπεράσπιση της πλατφόρμας της Νoble Energy που στις 21 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ και θα ξεκινήσει την γεώτρηση.
Η Άγκυρα χρεώνει πλέον 100% το γεγονός ότι η Κύπρος έχει … αποθρασυνθεί και τολμά να αμφισβητήσει τις αντιρρήσεις της για τις γεωτρήσεις στην Α.Μεσόγειο.



Το Νoble Homer Ferrigton (φωτό πρώτης σελίδας) είναι το εργαλείο που υπόσχεται να δώσει πλούτο και ευημερία στην μαρτυρική Κύπρο. Γύρω από το πλωτό γεωτρύπανο θα σχηματιστεί ένας κλωβός ασφαλείας, ίσως ο μεγαλύτερος που έχει στηθεί ποτέ γύρω από τέτοια κατασκευή, ενώ στο σκάφος θα επιβαίνουν ένοπλοι φρουροί…
Η κυπριακή κυβέρνηση ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα με αφορμή τις προσπάθειες για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

«Όλοι οφείλουν να λειτουργούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, όπως λειτουργεί και η Κυπριακή Δημοκρατία για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ομαλότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Στεφάνου απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες απειλές της Τουρκίας για το θέμα της εξόρυξης φυσικού αερίου.

Ερωτηθείς για αιτήματα που υπάρχουν από κόμματα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, μετά από τις τελευταίες απειλές της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι όταν και εφόσον υπάρξει η απόφαση για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί.

«Από κει και πέρα, η Κυβέρνηση εργάζεται και ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά στις απειλές της Τουρκίας και την ένταση που προσπαθεί να δημιουργήσει η Τουρκία με αφορμή την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου», ανέφερε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.