# #

23 Ιουν 2011

Kατι τρεχει στην ΕΑΣ Πιεριας που δεν ειναι ξεκαθαρο....


ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας στο τοπικό κανάλι προκάλεσε αφενός  τεράστια σε μας έκπληξη και αφετέρου τεράστια οργή στον αγροτικό κόσμο του Νομού μας.

Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθεί η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας πως δεν απευθύνεται σε κρετίνους αγρότες αλλά σ’ ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν ποια είναι η πραγματική κατάσταση. 
Επίσης είναι ώρα η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να συνειδητοποιήσει πως το δάσος δεν είναι η ίδια αλλά η διασφάλιση των δικαιωμάτων του αγροτικού κόσμου του Νομού μας.
Ειδικότερα, η έκπληξη μας προκληθεί από τις αναφορές της διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας  στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται:
Πρώτον, «οι αγρότες μας  ανταποκρίνονται στην όλη διαδικασία χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.» Απαντάμε λοιπόν σ’ αυτό το σημείο ότι οι αγρότες όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται με τη θέλησή τους, αλλά ,όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι ίδιοι, αναγκάζονται να πληρώσουν το αντίτιμο που τους κοστολογείται κάθε φορά προκειμένου να τους καταβληθεί το ποσό της επιδότησής τους.

Δεύτερον, σε ένα άλλο σημείο αναφέρουν ότι «Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του διακυβεύματος για την οικονομία του νομού μας, αν δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία απ’ την ΕΑΣ Πιερίας». 
Καλούμε τη διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να σταματήσει να διαδίδει στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας ότι δε θα τους καταβληθεί η επιδότησή τους, αλλά να σταθεί στο πλάι του αγροτικού κόσμου και να ολοκληρώσει τη διαδικασία των δηλώσεων καλλιέργειας-ΟΣΔΕ, για τη δωρεάν διεξαγωγή της οποίας έχει μεριμνήσει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στους αγρότες του Νομού μας ότι η ΕΑΣ Πιερίας  ολοκληρώνοντας τη διαδικασία δηλώσεων καλλιέργειας υπολογίζουμε ότι θα εισπράξει καταχρηστικά ποσό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τους αγρότες.
 Ο κύριος Γκουντάρας στη χθεσινή του προφορική παρέμβαση στο τοπικό κανάλι ανέφερε ότι όποιος παραγωγός προσέλθει στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας για να κάνει τη δήλωση δε θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί τίποτα επιπλέον.
 Η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας υπονοεί  πως τα επιπλέον ποσά που εισπράττονται αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμοιβή των συνεργείων που βγαίνουν στα χωριά του Νομού μας.
 Άρα, προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα .
Τα  2 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που θα εισπραχθούν  από τους αγρότες θα δαπανηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αμοιβή των  συνεργείων; Και αλήθεια τα επιπλέον  χρήματα που θα εισπράξει  από τον κρατικό προϋπολογισμό η ΕΑΣ Πιερίας τι θα τα κάνει;

Επιπλέον, ως προϊόν αντίφασης, η  διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά που καταβάλλονται  από τους αγρότες δεν αφορούν  τις δηλώσεις καλλιέργειας-ΟΣΔΕ αλλά  το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από την ΕΑΣ.
. Ερωτούμε σχετικά μ’  αυτόν τον ισχυρισμό: 
Πρώτον, γιατί στις αποδείξεις που δίδουν τα συνεργεία της ΕΑΣ Πιερίας στους αγρότες αναγράφεται ως σκοπός είσπραξης οι δηλώσεις ΟΣΔΕ; 
 Δεύτερον, η ΕΑΣ Πιερίας δεν εισπράττει άλλα χρήματα κατά τη διάρκεια του έτους από τους αγρότες για τις υπηρεσίες που παρέχει;
Και τρίτον γιατί , ενώ  η διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας ισχυρίζεται ότι τα ποσά που εισπράττονται αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχει στους αγρότες , αν προσέλθει παραγωγός στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ για να κάνει τη δήλωση δε χρειάζεται να καταβάλει τίποτα;

Καλούμε, λοιπόν, τη διοίκηση της ΕΑΣ Πιερίας να ζητήσει συγγνώμη από τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας και να πει ευθαρσώς όλη την αλήθεια.
 Να σταματήσει τις υπεκφυγές και τα διλήμματα. Είναι ώρα ευθύνης για την ΕΑΣ Πιερίας .

Να σταθεί επιτέλους  στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τη διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ όπως  γίνεται μέχρι σήμερα με κατά τόπους συνεργεία σε όλα τα χωριά του νομού, χωρίς φυσικά την καταβολή επιπλέον τιμήματος για το οποίο έχει μεριμνήσει ο κρατικός προϋπολογισμός.

 Θεωρώντας την ΕΑΣ Πιερίας  ως υπεύθυνο φορέα για τη διασφάλιση και την προάσπιση των δικαιωμάτων  των αγροτών, την καθιστούμε υπόλογη σε μια πιθανή -ΑΠΕΥΧΘΕΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ-   απώλεια των επιδοτήσεων ύψους 45 εκατομμυρίων που αντιστοιχούν στο Νομό μας. 

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε ενέργειά μας προς διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των αγροτών του Νομού μας.

                Με τιμή
Δημήτρης Μυλωνέρος
Σάββας Οφείδης
Βαγγέλης Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.