# #

24 Ιουν 2011

«Όχι» στις δόσεις της εξαθλίωσης



thumb
Στις ανακοινώσεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ επισημαίνουν τη σύνδεση της πολιτικής ΔΝΤ,  πολιτική μαζικής εξαθλίωσης της κοινωνίας που μας επέβαλλαν κυβέρνηση και τρόικα, με την ραγδαία εξάπλωση των ναρκωτικών. 


«Ο αριθμός των χρηστών εκτινάσσεται καθώς αυξάνεται η ανεργία η σχολική διαρροή, η φτώχεια, και η περιθωριοποίηση» υπογραμμίζει ...
το ΚΚΕ. 


Προσθέτοντας ότι τα ναρκωτικά «αποτελούν μέρος ενός ιδιότυπου τρόπου καταστολής και κοινωνικού ελέγχου, είναι μέσο χειραγώγησης όλο και μεγαλύτερου αριθμού νέων ανθρώπων».


 Παρομοίως ο ΣΥΝ σημειώνει: «η ανεργία, η φτώχεια, οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται ραγδαία από τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – τρόικας, δημιουργώντας εύφορο έδαφος για την εξάπλωση της χρήσης ουσιών, νόμιμων και παράνομων».




Είναι γνωστό άλλωστε ότι στην Αργεντινή κατά την περίοδο της παρουσίας του ΔΝΤ ολόκληρες παραγκουπόλεις μετατράπηκαν σε «ναρκοπόλεις» ξεκληρίζοντας σχεδόν μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.


Τελικώς μήπως να πούμε «όχι» σε όλες των ειδών τις δόσεις, χημικές και οικονομικές; Αμφότερες λειτουργούν δηλητηριωδώς και αλληλοενισχύονται...


M.A.M.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.