# #

11 Ιουν 2011

Δεν τα καίω καλύτερα;



thumb
Από το Μαρικάκι
Και να θες ν’αγιάσεις δεν σ’αφήνουν.
 Είναι βέβαιο ότι από χθες οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι (των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων) αυτής της χώρας σκέφτονται πώς θα γίνουν φοροφυγάδες προκειμένου να προστατέψουν τους μισθούς τους, μισθούς επιβίωσης, από το γενικό γιουρούσι του μεσοπρόθεσμου, που ... κάνει τη ζωή βραχυπρόθεσμη.

Ευτυχώς που το πρόβλημά μας είναι μην το γυρίσουμε στη δραχμή και χάσουμε τις καταθέσεις μας. Εδώ, οι μισοί θα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί θα δουλεύουν τζάμπα, αφού έτσι όπως μας τα λένε, σχεδόν ολόκληροι οι μισθοί ...δεσμεύονται. Τα μισά πάνε στους φόρους και ό,τι περισσεύει για την επιβίωση.
Έχουμε και λέμε:...

Και  ειδική εισφορά φυσικών προσώπων, και εισφορές αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και μετάταξη στο 23% του φόρου στις υπηρεσίες εστίασης, και ειδικοί φόροι κατανάλωσης και μείωση φοροαπαλλαγών και αύξηση των τελών κυκλοφορίας και μειώσεις μισθών του δημοσίου και μειώσεις συντάξεων και μειώσεις του εφάπαξ των συντάξεων και αυξήσεις εισφορών επί των συντάξεων και... και ... και.... Βάλτε και την αποστελέχωση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδείας και τη υγείας, με άλλα λόγια τη χειροτέρευση αυτών των αγαθών – υπηρεσιών και την ώθηση προς την κάλυψη των σχετικών δαπανών από τους προϋπολογισμούς των νοικυριών.
Με μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ, και τους λογαριασμούς για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο αποχαίρετα το το μηνιάτικο. Αν έχεις και νοίκι ή δάνειο, φροντιστήρια, καύσιμα, φαρμακευτικά ή ιατρικά έξοδα και δεν ξέρω γω τι άλλο, ε, τότε... περαστικά!
Στο μεταξύ τι είναι πιο ανήκουστο δεν μπορώ να αποφασίσω: που η υποτιθέμενη «έκτακτη» εισφορά θα είναι τετραετής (δηλαδή π@π@ρι@ «έκτακτη»,  σε μερικούς μήνες θα έχει γίνει επισήμως μόνιμη), που για την μεθοδευμένη αύξηση της ανεργίας στέλνουν το λογαριασμό στους εργαζόμενους, που θ’αφήσουν τα γεροντάκια στον τόπο;
Αν συνυπολογίσουμε δε και τη μείωση των συμβασιούχων του Δημοσίου στο μισό, που θα έρθει να προστεθεί στην ήδη δραματική αύξηση της ανεργίας, που σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό θα έχει να θρέψει και τους άνεργούς του, από Σεπτέμβριο μάλλον θα ξεχάσουμε ...το χρώμα του χρήματος.
Και όλα αυτά όχι τόσο γιατί οι "τρωεικανοί" δανειστές περιμένουν ότι θα μαζευτούν τα χρήματα για να αποπληρωθούν τοκοχρεολύσια  αλλά για να γίνει πιο ... ελκυστικό  στον μέσο γονατισμένο αγανακτισμένο το ξεπούλημα. Δηλαδή εξόντωση για την εξόντωση.
Μωρέ, δεν τα καίω καλύτερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.