# #

10 Ιουν 2011

Ας είν' καλά το γινάτι σου (Μίκη)



Χάρις στο γινάτι του Μεγάλου μας Μίκη (όπως ο ίδιος δήλωσε για τους λόγους που στα 84 του χρόνια δίνει όλον του τον εαυτό κόντρα στην αλητο-συμμορία των δοσίλογων πολιτικών και της διεθνούς κερδοσκοπίας) οι Θεσσαλονικείς απόλαυσαν μια βραδιά ανιδιοτελούς πολιτικής έκφρασης υψηλού επιπέδου, με μόνο γνώμονα την αγάπη για την Πατρίδα και το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Η υπέροχη αυτή βραδιά ήταν επίσης γεμάτη συναισθήματα και έντονη συγκίνηση, που προκλήθηκαν από τη μουσική του Μίκη σε συνδυασμό με τη φυσική του παρουσία στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους.

Τα σημαντικότερα σημεία:
Π. Κασιμάτης: "Οι κυβερνήτες μας με το μνημόνιο υπέγραψαν την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εκποίηση της εθνικής μας περιουσίας, αλλά κανένας πολιτικός δεν το ομολογεί στον Ελληνικό λαό, ακόμη κι από την αντιπολίτευση".
Για την απουσία του πρύτανη του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλου από την εκδήλωση είπε: " Η γνώση που ...
αποκτούμε οι ακαδημαϊκοί δεν ανήκει σε εμάς αλλά σε όλους τους Έλληνες κι οφείλουμε να τη μεταβιβάζουμε όποτε μας δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς"


Ο Νότης Μαριάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης ήταν ο πιο δυναμικός ομιλητής και ξεσήκωσε τα πλήθη. Ο Κώστας Ζουράρις προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε τους ομιλητές.

Μ. Θεοδωράκης: "Σε όλη τη διαδρομή από Αθήνα το e-mail μας κατακλύστηκε από απειλές για τη ζωή μου και γι' αυτό έχω από πίσω μου ανθρώπους να με προστατεύουν".

Επίσης, ο Μίκης αναφέρθηκε στη δουλοπρεπή εξωτερική πολιτική της χώρας μας απέναντι στην Τουρκία, στην ανοησία του Υπουργείου Παιδείας να μαθαίνουν οι Πομάκοι την τουρκική, στα Σκόπια και σε όλα γενικά τα φλέγοντα ζητήματα που προβληματίζουν τους Έλληνες σχετικά με την προδοτική πολιτική των πολιτικών μας (γιατί ανόητοι αποκλείεται να είναι).
Ο Μεγάλος μας Μίκης ήταν απολαυστικός, ευδιάθετος -παρά τη ζέστη και την κούραση- και πολλές φορές απευθύνθηκε στον κόσμο με χιουμοριστικό τρόπο.
Είπε μεταξύ άλλων: "Κάποτε ο Ε. Βενιζέλος με αποκάλεσε εν ζωή μνημείο του Ελληνικού πολιτισμού. Ελπίζω να μη με ξεπουλήσουν κι εμένα στους δανειστές"!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.