# #

9 Ιουν 2011

Παραλύει η χώρα από το απεργιακό «μπαράζ»



Παραλύει η χώρα από το απεργιακό «μπαράζ» 
Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ καλεί η ΓΣΕΕόλους τους εργαζόμενους σημερα  Πέμπτη, 9 Ιουνίου, ενώ το απεργιακό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.


Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στα δημόσια νοσοκομεία θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3.

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν στις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου μετά την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι οργανώσεις των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών.

Την ίδια στιγμή,  και οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας  πραγματοποιούν αύριο εικοσιτετράωρη απεργία με το μήνυμα «τα λιμάνια δεν πουλιούνται»

Η ΟΜ.Υ.Λ.Ε. εξήγγειλε 24ωρη απεργία σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου.

Οι λιμενεργάτες (Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ) συμμετέχουν στην 24ωρη αυριανή απεργία, στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ πραγματοποιούν και δεύτερη 24ωρη την Παρασκευή.

Επίσης την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν όλοι οι λιμενεργάτες απ' όλα τα λιμάνια της χώρας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.