# #

11 Μαΐ 2011

"WSJ": "Η διάσωση της Ελλάδας αποτυγχάνει"



ImageΗ αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της για μείωση του δημόσιου ελλείμματος «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει περισσότερους φόρους από ένα λαό που έχει καταστήσει τη φοροδιαφυγή "αγαπημένη εθνική ασχολία», αναφέρει με καυστικό τρόπο η Wall Street Journal. Δεν ξέρουν βέβαια ότι πλέον αυτό που καλείται "φοροδιαφυγή" είναι εικονική πραγματικότητα στην Ελλάδα: Πλέον φορολογούνται οι πάντες Χ 3 με τους έμεσους φόρους και αυτοί που φοροδιαφεύγουν, απλώς δεν μπορούν να..
πιαστούν.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι «η διάσωση της Ελλάδας από την Ε.Ε. αποτυγχάνει». Επομένως, αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οποιοδήποτε όνομα και αν λάβει, είναι αναπόφευκτη.

Παρόλα αυτά το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι το μόνο εντός ευρωζώνης, αναφέρει με άρθρο του ο Allen Mattich στην ιστοσελίδα της WSJ, καθώς «Ιρλανδία και Πορτογαλία βρίσκονται στην ίδια βάρκα».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανάγκη να κατανεμηθεί το βάρος της διάσωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε. Προκειμένου να σωθεί η ευρωζώνη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί φορολογούμενοι θα πρέπει να αναλάβουν το φορτίο.



 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.