# #

14 Μαΐ 2011

Η Τρόικα αφαίρεσε από την κυβέρνηση κάθε εξουσία - Απαιτεί ίδρυση ειδικού ταμείου με ξένο μάνατζερ για την πώληση της δημόσιας περιουσίας

troikaΤαμείο Εγγυήσεων για το ελληνικό χρέος, που θα αναλάβει να βγάλει στο σφυρί την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να μπορεί να παρέμβει η ελληνική κυβέρνηση, για να πληρωθούν οι πιστωτές αποφάσισε να ιδρύσει η Τρόικα.
Το Ταμείο θα λειτουργεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πιθανότατα υπό την εποπτεία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στη διοίκηση του θα τοποθετηθεί ξένος μάνατζερ.

Το ταμείο ιδρύεται διότι η Τρόικα διαπιστώνει πως καμία από τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμοστεί και επειδή θεωρεί αδύνατη την πώληση δημόσιας περιουσίας από την ελληνική πλευρά λόγω των αντιδράσεων της... ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και μέσα στην κυβέρνηση.Οι πιστωτές μας θεωρούν οτι αν δεν αναλάβουν οι ίδιοι την πώληση περιουσιακών στοιχείων της χώρας δεν εξασφαλίζονται από πουθενά ώστε να προχωρήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ, ούτε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη κρατών τους να συμφωνήσουν σε νέα δανειοδότηση της Ελλάδος.

Μάνος Μεϊμαράκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.