# #

12 Μαΐ 2011

“Σύντροφοι”, δυστυχώς είστε ΚΑΙ αγράμματοι!




Δευκαλίων 9 Μαΐου 2011, σε άρθρο με τίτλο Εκλογές Τώρααναφέρει:
·                            «Η Ελληνική Οικονομία θα σωθεί μόνο μέσα από Βουλευτικές Εκλογές, στις οποίες οι πατριωτικές δυνάμεις ως πλειοψηφική πολιτική δύναμη θα εργασθούν για να βρουν και να δώσουν λύση πρώτα και πάνω απ’ όλα στο Πολιτικό Πρόβλημα της χώρας. Μόνο η λύση του Πολιτικού Προβλήματος της χώρας θα δώσει μόνιμη και ρεαλιστική λύση και στην Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση»
Ευάγγελος Βενιζέλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, 10 Μαΐου 2011
·                            «Το πρόβλημα της Οικονομίας είναι πολιτικό και πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας».
Σίγουρα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έγινε οπαδός του Δευκαλίωνα για να προωθεί απόψεις σαν τις παραπάνω στις συνεδριάσεις που διοργανώνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα. Όμως βλέπει και αυτός το πρόβλημα.
Κάποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτήν την χώρα. Και ο μεν Δευκαλίωνας ζητά εδώ και τώρα εκλογές ώστε οι πατριωτικές δυνάμεις να εργασθούν για να δώσουν λύση στο Πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ο δε επιφανής συνταγματολόγος ζητά να ανακτηθεί (άραγε από ποιόν;) «η ικανότητα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας». Ίσως ο επιφανής συνταγματολόγος έχει στο μυαλό του τις λύσεις που προωθεί το μεταξύ της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ τμήμα του πολιτικού συστήματος. Λύσεις που συνίστανται στο σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης υπό την πρωθυπουργία κάποιας προσωπικότητας ως οι κ.κ. Σημίτης, Μαρκεζίνης κλπ.
Μιλάμε όμως όλοι για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας χωρίς κανείς να τολμά να το περιγράψει.
Ποιο είναι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας που δεν μπορεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό να το υπηρετήσει;...
Πολύ απλά. Η οικονομική κρίση που πλήττει από τον Μάρτιο του 2007 την Παγκόσμια Οικονομία, ξεπερνά κατά πολύ τις οποιεσδήποτε κατεστημένες οικονομικές θεωρίες και αναλύσεις μέσω των οποίων εξασκούνταν η διακυβέρνηση τις προηγούμενες δεκαετίες. Με απλά λόγια το μοντέλο της οικονομικής κρίσης είναι τόσο μεγάλο, με αποτέλεσμα να μην έχει ερμηνευθεί και αναλυθεί επαρκώς από τα διεθνή συντηρητικά επιτελεία. Έτσι οι απανταχού συντηρητικοί πολιτικοί σχηματισμοί δεν έχουν έτοιμα και επεξεργασμένα τα κατάλληλα θεωρητικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αντίστοιχες, συντηρητικές μεν, αλλά αποτελεσματικές κυβερνητικές πολιτικές. Ήτοι, το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει την απαραίτητη γνώση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δεν έχουν την απαραίτητη γνώση για να καταλάβουν γιατί:
·                            «Η ύφεση και η ανεργία αυξάνονται με ρυθμούς πολύ μεγαλύτερους των προβλεπομένων, ενώ ο πληθωρισμός αντί να μειώνεται ακολουθεί και αυτός ανοδική πορεία παρά την μείωση των αποδοχών και της κατανάλωσης»
Αν ρωτήσετε έναν κυβερνητικό για την ανεργία, θα σας απαντήσει ότι όταν εφαρμοσθεί ορθά το μνημόνιο και μειωθούν τα ελλείμματα, τότε θα υπάρξει ανάπτυξη που θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα και την μείωση της ανεργίας. Θεωρητικά ακούγεται σωστό, αλλά αποδεικνύεται αυτό το συμπέρασμα και από κάποια επιστημονική εργασία, ή κάποιο πραγματικό παράδειγμα;
Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΓΣΕΕ κ. Ρομπόλης, ανέλυσε πρόσφατα το φαινόμενο της ανεργίας στη χώρα μας και απέδειξε ότι ακόμα και όταν (και άμα) επέλθει η πολύ-αναμενόμενη ανάκαμψη στην χώρα, αυτή θα έχει τα χαρακτηριστικά της «άνεργης ανάκαμψης».
Τι αποδεικνύει και επιβεβαιώνει λοιπόν η πραγματικότητα;
Τη θέση των συντηρητικών, ή την άποψη του κ. Ρομπόλη;
Στις ΗΠΑ έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά η ανεργία παραμένει σχεδόν σταθερή. Πως το ονομάζουν αυτό το φαινόμενο στις ΗΠΑ; Jobless Recovery.
Ο Δευκαλίων είχε μιλήσει για αυτό το φαινόμενο 
στις 18 Ιανουαρίου 2011 (Jobless Recovery. Ένα σουτιέν μία ημέρα δουλειά) και 
στις 7 Φεβρουαρίου 2011 («Σύντροφοι» μας δίνετε μεροκάματο ένα σουτιέν).
Δεν θα αναφερθούμε σήμερα στις υπόλοιπες ελλείψεις (ηθικές, ιδεολογικές και πολιτικές) του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Θα σταθούμε σήμερα μόνο στην ελλιπή γνώσηδιότι «Σύντροφοι», δυστυχώς είστε ΚΑΙ αγράμματοι!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.