# #

17 Μαρ 2011

Θετικά βλέπει η Δημ. Αριστερά ΚΑΙ τις καταργήσεις σχολείων...!!!Θετικά βλέπει η Δημοκρατική Αριστερά τις συνενώσεις σχολείων Θετικά βλέπει το κόμμα της Δημοκρατικής "Αριστεράς" τις αλλαγές στον εθνικό σχολικό χάρτη, θέτοντας ωστόσο ως αναγκαία προϋπόθεση ότι «τα κριτήρια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων δεν θα εξαντλούνται απλώς στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά πρωτίστως θα προτάσσουν το στόχο της αναβάθμισης των συνθηκών παροχής των εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα».
«Χωρίς αμφιβολία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «πέρα από τις γενικές τοποθετήσεις, είναι ανάγκη το όλο σχέδιο των συγχωνεύσεων να μελετηθεί τοπικά και στις λεπτομέρειές του».
Η ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζει....
ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστικής σημασίας και καταλήγει: «Συμμεριζόμαστε την ανάγκη να αποφευχθεί η ερήμωση των κτηρίων που στεγάζονται αυτά τα σχολεία, για το λόγο αυτό καλούμε τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν πρωτοβουλίες που θα μετατρέψουν τα κτήρια αυτά σε κυψέλες πολιτισμού και συλλογικής δράσης γενικότερα».


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.