# #

17 Μαρ 2011

1ο Δημοτικό σχολείο Άνω Ραχούλας – Siemens....!!!


Αυθαίρετη χορηγία


Μέσα στην καλή χαρά και στην ευτυχία ο υπουργός καταστολής του πολίτη δέχθηκε τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που χάρισε ο μαιτρ του λαϊκισμού και συγκάτοικος πότε της γαλάζιας και πότε της πράσινης πολυκατοικίας.

Παράλληλα δέχθηκε την ευγενική χορηγία του Μελισσανίδη και του Πατέρα. Για τον Πατέρα δεν έχω να πω και πολλά.

Άμα έχει κάποιος ανάγκη στον πατέρα θα απευθυνθεί. Και μετά στον φίλο και υποστηρικτή του.

Η αστυνομία λοιπόν έχει μεγάλο επιχειρησιακό πρόβλημα λόγω της έλλειψης χρημάτων. Όλη;

Όχι φυσικά. Είναι ένα κομμάτι που αντιστέκεται σε αυτήν την οικονομική ...δυσπραγία. Είναι τα ΜΑΤ. Ακόμα και ο Παπουτσής μπορεί να πάει σε κανένα κοινωνικό συσσίτιο για να φέρει κανένα πιάτο φασολάδας στους αστυνομικούς αλλά από χημικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνουμε.

Πρώτα το ξύλο του πολίτη και μετά όλα τα άλλα.

Έτσι η ΕΛ(Λ)ΑΣ θα μπορεί να λειτουργεί μόνο και όσο θα θέλουν οι χορηγοί της. Είτε είναι εύποροι χορηγοί, είτε λαϊκιστές πολιτικοί είτε τροϊκανοί.

Και καλά, την αστυνομία θα την προσέξουμε και θα την βοηθήσουμε… έστω κουτσά – στραβά να λειτουργήσει. Για τα νοσοκομεία θα βρεθεί κανένας χορηγός ή θα κλείσουν λόγω έλλειψης υλικών και προσωπικού;

Τα σχολεία, έστω συγχωνευμένα, θα λειτουργούν ή θα περιμένουν και αυτά την χορηγία; 1ο Δημοτικό σχολείο Άνω Ραχούλας – Siemens.

Όμως ας μην ανησυχούμε. Ο Γιωργάκης είναι δίπλα στον κάθε πολίτη. Ο ίδιος το είπε. Ο άτιμος μας έχει διπλαρώσει για να μπορεί πιο εύκολα να βάζει το χέρι του στις τσέπες μας.

Βέβαια, αχάριστοι πολίτες που βρίζετε, είστε άδικοι. Αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν και στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Ο Γιωργάκης ποτέ δεν είπε ότι θα δώσει αύξηση, έστω οριακά, πάνω από τον πληθωρισμό στους μισθούς. Έλεγε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και στην συνέχεια να μειωθούν κι άλλο με μια υποκειμενική σύνδεση με την παραγωγικότητα.

Πως θα κρίνετε άραγε η παραγωγικότητα ενός δασκάλου; Από τον αριθμό ασκήσεων που βάζει για το σπίτι; Και του σκουπιδιάρη από το πόσου τόνους σκουπιδιών μάζεψε;

Επίσης ο Γιωργάκης έλεγε πάντα ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και να μειωθούν οι συντάξεις. Γι΄ αυτό εξάλλου
τον ψήφισαν όσοι τον ψήφισαν.

Και αυτό που έλεγε ότι θα μας κάνει Δανία του νότου ισχύει. Απλά επειδή γενικώς δεν τόχει το λέγειν καθώς διάβαζε το κείμενο τα μπέρδεψε λίγο. Κάτι για δάνεια του είχαν γράψει, μπερδεύτηκε λίγο, είπε και να αυτοσχεδιάσει και του βγήκαν αυτές οι μπούρδες. Μαζί με τις άλλες για την πράσινη ανάπτυξη.

Αυθαίρετο έχει ο πρόεδρος της βουλής, ο Πετσάλνικος. Μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο… κάτι πισίνες και κάτι κτίσματα που ποιος ξέρει ποιος αντίπαλος του τα έχτισε στα μαύρα μεσάνυχτα για να τον διαβάλλει.

Πάντως ως καλός πολίτης που δίνει το παράδειγμα θα το τακτοποιήσει το θέμα.

Τελικά σε τούτη την αυθαίρετη χώρα αυθαίρετοι πολιτικοί με τα αυθαίρετα τους το παίζουν τιμητές και μας καλούν να μην αντιδρούμε στα μέτρα γιατί αντιβαίνουμε τους νόμους.

Και οι νόμοι πρέπει να ισχύουν. Ιδιαίτερα αν κάνουν πιο αδύναμους τους ήδη αδύναμους.

Μικρός Φωκίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.