# #

17 Μαρ 2011

Ο Συνήγορος του Καρατζαφέρη


Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης νομοθετικής λύσης για τις διαδηλώσεις για να μην κλείνουν οι δρόμοι της Αθήνας. Η δήλωση του κ. Καμίνη ήρθε μόλις 4 ημέρες μετά την ανάλογη πρόταση νόμου του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Βέβαια, ο κ. Καμίνης υποστηρίζει ότι δεν θέλει τις διαδηλώσεις για να μην επιδεινωθεί η ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των εμπορικών καταστημάτων. Από την άλλη, και το ΛΑΟΣ τα ίδια ...

λέει.

Να θυμίσω πως το φθινόπωρο του 2008 οι καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας έκαναν παράπονα πως δεν έχουν δουλειά επειδή ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Τον Δεκέμβριο του 2008 έκαναν παράπονα πως ο κόσμος δεν μπορεί να ψωνίσει εξαιτίας των διαδηλώσεων. Δεν τους πιάνεις πουθενά – βέβαια, τώρα οι μισοί έχουν βάλει λουκέτο.
Δεν φταίει η χρεοκοπία που έβαλαν λουκέτο ή βαράνε μύγες– οι διαδηλώσεις φταίνε. Σε όλη την υπόλοιπη Αθήνα –που δεν γίνονται διαδηλώσεις- δεν έχει κλείσει ούτε ένα μαγαζί. Έχουν τρελαθεί όλα στη δουλειά.
Τον Δεκέμβριο του 2008 δεν τρόμαξε μόνο ο Καρατζαφέρης – τρόμαξε και ο Καμίνης. Τρόμαξαν «αριστεροί» και δεξιοί με γεμάτες τσέπες. «Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί;» αναρωτήθηκαν έντρομοι. «Αυτοί θα μας φάνε ζωντανούς».
Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, η ελληνική αστική τάξη ξεχνάει τις διαφορές της, δίνει τα χέρια και είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να διατηρήσει τα προνόμιά της και τα κεκτημένα της. Είναι όλοι τους μια ωραία και αγαπημένη χούντα.
Είμαι βέβαιος πως και ο δήμαρχος του Καΐρου δεν θα ήθελε διαδηλώσεις για να δουλεύουν τα εμπορικά καταστήματα, αλλά τελικά η γνώμη του μάλλον δεν είχε και ιδιαίτερη σημασία. Και υποθέτω πως τον δήμαρχο του Καΐρου δεν τον ψήφισαν λιγότεροι από το 1/6 των δημοτών, όπως συνέβη με τον κ. Καμίνη.
Ο κ. Καμίνης τόνισε πως δεν είναι της «δημοκρατίας του καναπέ» -αν και όλα επάνω του φωνάζουν ακριβώς το αντίθετο- και είπε πως όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και με σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα. Πρώτα φρόντισαν όλοι να κάνουν το Σύνταγμα κουρελόχαρτο και τώρα επικαλούνται τη συνταγματική νομιμότητα.
Το ωραίο είναι πως ο κ. Καμίνης θέλει διαδηλώσεις με μέτρο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά, παράλληλα, θα προχωρήσει η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Ο πεζόδρομος της Πανεπιστημίου δεν κλείνει το κέντρο για τα αυτοκίνητα; Δεν εμποδίζει τους οδηγούς; Δεν κάνει κακό στους καταστηματάρχες;
Νομίζω πως η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου θα μας στοιχίσει τα δεκαπλάσια χρήματα μέχρι να ολοκληρωθεί. Έχει να φύγει πέτρα από τα έργα της Πανεπιστημίου με στόχο τους μπάτσους που θα πάει σύννεφο• κάθε πρωί οι εργάτες –πριν πιάσουν δουλειά- θα βγαίνουν στη γύρα, για να μαζεύουν τις πέτρες.
Πάντως, μόλις ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, θα ρίξουμε κάτι πορείες που θα ευχαριστηθεί η καρδιά μας. Εκτός, αν μας το απαγορεύσει ο κ. Καμίνης, με τη δικαιολογία πως ενοχλούμε τους περιπατητές και τους ποδηλάτες. Α, και τους Atenistas!
(Βέβαια, ήμουν και πάλι μπροστά από την εποχή μου. Το θέμα με είχε απασχολήσει και τον Δεκέμβριο του 2008. "Εξάρχεια παντού!".)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.