# #

19 Μαρ 2011

ΔΝΤ: “Σε λίγο έρχονται τα χειρότερα για την Ελλάδα”
Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα θα περάσει τη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης που περνάει, ενώ η διάρκεια των προβλημάτων ίσως κρατήσει περισσότερο καιρό από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί. Το ΔΝΤ μάλιστα ζήτησε μέτρα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για το....
τρέχον έτος.
Το ΔΝΤ εκτιμά, συγχρόνως, ότι η ελληνική οικονομία υφίσταται τις επιπτώσεις ενός σαφώς υπερτιμημένου σε σχέση με τις δυνατότητές της ευρώ.

"Η ελληνική οικονομία θα διέλθει το χειρότερο σημείο στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου φέτος" σημειώνει το ΔΝΤ στην ενδιάμεση έκθεσή του για τον δανεισμό του προς την Ελλάδα. (Δείτε εδώ την έκθεση).

Στην ακριβώς προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο, το ίδιο σημείο τοποθετείτο χρονικώς "μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011".

Παραμένει ίδια η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εφέτος, δεδομένου ότι προβλέπει συρρίκνωση 3% του ελληνικού ΑΕΠ εφέτος κι υπογραμμίζεται στην έκθεσή του ότι πρόκειται για μία επίδοση, που η Ελλάδα μπορεί να την πετύχει.

Πέρυσι, το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 4,5%.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του έτους η ύφεση προχωρούσε με τρόπο σταδιακό, δηλαδή με ρυθμό 1,9% για το πρώτο τρίμηνο του περυσινού έτους και ρυθμό 1,4% για το τέταρτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Σύμφωνα με οικονομολόγους του ΔΝΤ, η Ελλάδα προχωρά μέσα σε ένα "πολύ δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον": το ευρώ είναι για την Ελλάδα υπερτιμημένο, σε ένα ποσοστό που τώρα κυμαίνεται μεταξύ 20%-34%, ενώ πέρυσι τον Μάιο το ποσοστό αυτό εκτιμάτο ότι κυμαίνεται μεταξύ 20%-30% .

http://www.cosmo.gr
πηγη

1 σχόλιο:

 1. Επιβάλλεται μια ενημέρωση για τον απλό κόσμο>>>
  απλές πρακτικές οδηγίες για απλή επιβίωση και συνετή διαχείρηση προπαντός των χρημάτων.
  π.χ. Δεν είναι ανάγκη ο μέσος πολίτης να υπακούει στα τραγούδια των σειρήνων (γιατί και ο Οδυσσέας που τα άκουγε προνόησε να δεθεί στο κατάρτι για να μην αυτομολήσει)κάντε απόσυρση στα αμάξια!!! πάρτε το ένα άχρηστο ή το άλλο άχρηστο και μη αναγκαίο πολυδιαφημηζόμενο προϊόν.
  Δεν είναι καιρός για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αυτά και πολλά άλλα πρακτικά.
  Από τους ιθύνοντες της βαλκανικής προτεκτορικής μπανανίας να μην περιμένουμε τίποτε.
  ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ...
  ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.