# #

17 Μαρ 2011

Απάντηση της Δημοτικής Συμβούλου Δίου-Ολύμπου, Σοφίας Ζουρζούρα, στον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Δημόπουλο.


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ»

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ολύμπια Γη», κ. Κώστα Δημόπουλου, ανακοίνωση η οποία εμπλέκει και το όνομα της δημοτικής συμβούλου, Σοφίας Ζουρζούρα, και μάλιστα με τρόπο απαξιωτικό για συγκεκριμένο ζήτημα, ανάγκασε την κ. Ζουρζούρα να προβεί σε απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Ολόκληρη η απάντηση της δημοτικής συμβούλου του δήμου Δίου-Ολύμπου, Σοφίας Ζουρζούρα, στις επίμαχες αναφορές του δημοτικού συμβούλου Κώστα Δημόπουλου, έχει ως εξής:
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΟΦΙΑΣ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ
«Κύριε συνάδελφε δημοτικέ σύμβουλε της δημοτικής παράταξης «Ολύμπια Γη», Κώστα Δημόπουλε, σε σχέση με τη δημόσια συγγνώμη την οποία ζητάτε από τον δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, Γ. Παπαθανασίου και στην οποία κάνατε αναφορά και στο δικό μου όνομα, καλά θα είναι να γνωρίζετε τα εξής:
1. Λέτε στο κείμενό σας ότι εγώ, η Σοφία Ζουρζούρα, «είχα άγνοια για τις εξελίξεις» σχετικά με το ζήτημα των συγχωνεύσεων, αν και πολύ καλά γνωρίζετε ότι εκπροσώπησα τον δήμαρχο Δίου – Ολύμπου στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 11/3/2011, στον Νέο Παντελεήμονα, κατά την οποία, ως γνωστόν, έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο τυχόν συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Η αλήθεια είναι ότι είχα πλήρη γνώση των εξελίξεων και για τον λόγο αυτό εκπροσωπώντας τον δήμαρχο, στην ομιλία μου ενημέρωσα τους παρευρισκόμενους για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων στον δήμο μας.
2. Λέτε στο κείμενό σας ότι την παράταξή σας την εκπροσώπησαν δυο κοινοτικές σύμβουλοι.
Η αλήθεια είναι ότι οι εκπρόσωποι της «Ολύμπιας Γης» και κοινοτικοί σύμβουλοι που επικαλείσθε ότι σας εκπροσώπησαν στην εν λόγω συγκέντρωση, έλαμψαν δια της απουσίας τους όπως μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν και παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση εκείνη.
3. Στο κείμενό σας λέτε ότι δεν έγινε ...
συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δ.Δίου-Ολύμπου.
Η αλήθεια είναι ότι οι σχολικές επιτροπές ναι μεν έχουν οριστεί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θεσμικά όμως δεν είναι δυνατή η λειτουργία τους, αφού πρέπει να συσταθούν νομότυπα (να εκδοθεί ΦΕΚ, να ληφθεί ΑΦΜ κλπ).
4. Βέβαια, δεν μου προξενεί εντύπωση που στο κείμενό σας δεν κάνατε λόγο για την ταμπακέρα, δηλαδή για το γεγονός ότι στον δήμο μας, χάρις και στις ενέργειες του δημάρχου, δεν έγινε ούτε μία συγχώνευση σχολικών μονάδων, σε αντίθεση με τους άλλους δήμους της Πιερίας αλλά και της χώρας, όπου έγιναν πολλές συγχωνεύσεις και υπάρχει σήμερα μια πάρα πολύ μεγάλη αναστάτωση.
Αυτά, όσον αφορά εμένα.
Για τα υπόλοιπα που ζητάτε συγγνώμη από τον κ. δήμαρχο, δεν μου πέφτει λόγος. Φαντάζομαι όμως ότι επειδή ο δήμαρχός μας κ. Παπαθανασίου, διακρίνεται για τη μεγαλοθυμία του, θα σας συγχωρέσει. Εξάλλου, κατά καιρούς, έχει συγχωρέσει πολλούς άλλους οι οποίοι έχουν περιπέσει σε σοβαρότερα παραπτώματα.
Κι αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση, είναι πολύ καλή η ιδέα σας για επικοινωνία με τον δήμαρχο με e-mail, όπως κι εσείς προτείνετε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος επικοινωνίας με τον κ. Παπαθανασίου, διότι αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σας να παρευρίσκεσθε ενίοτε στην Αθήνα για βιοποριστικούς λόγους, όπως κι εσείς λέτε στο κείμενό σας.
Αυτά, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Με τιμή
Σοφία Ζουρζούρα
Δημοτική Σύμβουλος
της Δημοτικής παράταξης
«Ενότητα – Ανάπτυξη – Νέα Πορεία»
του Δ.Δίου – Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.