# #

18 Φεβ 2011

ΕΧΩ ΚΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ


Είμαστε μια χώρα σε βαριά νάρκωση. Δεν μας συγκινεί τίποτα. Κανένας κώλος μόνο και αυτός αν έχει τις προδιαγραφές super model. Έτσι μας έμαθε το Nitro και το ΚΛΙΚ.
Δε πα να ακούμε για ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ για ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ και άλλα τινά.
Όλοι ταμπουρωμένοι στον μικρόκοσμο του τίποτα που μας περικλείει. Τα δάνεια να πληρώνουμε για το σπιτάκι που πάντα ονειρευόμασταν (!!!), τις δόσεις για την 60άρα LED, και το σούπερ ντούπερ Dolby Surround, Blu & X Ray, και δόξα να ‘χει ο μεγαλοδύναμος (πολύ ζωή και κουτσουρεμένη σύνταξη οι πατεράδες μας) για τα υπόλοιπα.
Σάμπως μάτωσε κανείς από εμάς για τις παραλίες και τα ακίνητα που θα πουληθούν ή... για τα εργασιακά δικαιώματα που χάνονται ή χάθηκαν .
Κάτι γραφικοί τύποι μάτωσαν, πολλά χρόνια πριν, που δεν λογάριαζαν την ζωή τους όποιο εχθρό και αν είχαν απέναντί τους, ξένο ή ντόπιο.
Γιατί πίστευαν ότι το δίκιο ήταν με το μέρος τους. Τα Alien.
Τώρα απλά ή νιώθουμε ότι κάτι μας πνίγει (χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε τι είναι αυτό) ή ξέρουμε ότι ήμαστε κομμάτι από τα σκατά που βρίζουμε.
Και στις δύο περιπτώσεις απλά το βουλώνουμε.
Ψάχνουν να βρουν γιατί δεν αντιδρά κανείς όταν τα Μοϊκάνια της Τρόικας παίρνουν τα σκαλπ στην σειρά. Μα είναι απλό, μέσα στην παλαβή μαστούρα μας ικανοποιείται η πλειοψηφία των συμπλεγμάτων που είχαμε από πάντα.
Το πρόβλημα της Ελλάδας ΔΕΝ είναι οικονομικό.
Το πρόβλημα της χώρας είναι βαθιά ηθικό.
Χαιρόμαστε που κόβουν το μισθό στον αργόσχολο δημόσιο υπάλληλο γιατί στην ουσία πάντα θέλαμε να ήμασταν εμείς στην θέση του και ποτέ δεν είχαμε το κατάλληλο βίσμα.
Δεν συμφέρει τον συλλογισμό να ομολογήσουμε ότι υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που τους πηδάνε για μια τρεις και εξήντα.
Έτσι και οι δημόσιοι με την σειρά τους, με δώδεκα (12) πλέον μισθούς και αυτούς κουτσουρεμένους, γράφουν στα παλαιότερα (ήτοι πεπαλαιωμένα) των υποδημάτων τους τις αγωνίες των ιδιωτικών υπαλλήλων για το (άντε γεια, εδώ και δεκαετία) οκτάωρο και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς.
Έτσι όλοι μαζί περιμένουν να τσαμπουκαλευτούν με το κουβέρνο κάποιοι ΑΛΛΟΙ.
Οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, η ΕΘΕΛ, η ΔΕΗ και πάει λέγοντας.
Αντίδραση σε outsourcing που λένε και οι οικονομικοί συμβουλάτορες.
Και εγώ, ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ, όπως έλεγε και ο ΚΥΡ, περιμένω το Μάτι του Θεού να δει και να τιμωρήσει τα πάντα.
Αν και θα προτιμούσα να μου το κλείσει με νόημα……

Κριός ο Πολιορκητικός

http://logia-starata.blogspot.com/2011/02/blog-post_1474.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.