# #

19 Φεβ 2011

Οι τρεις «Πα» αποφάσισαν και οι «κότες» έκαναν πάλι την πάπια.Τα κοράκια έχουν αρχίσει και φοβούνται. Καιρός να τους κάνουμε να τρέμουν.

Η απόφαση πάρθηκε εδώ και καιρό. Το διεθνές τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο αφού υποθήκευσε τις περιουσίες των Ελλήνων για τα επόμενα τριάντα με σαράντα χρόνια, μέσω των διαφόρων ειδών δανείων, καρτών κλπ, αφού εξαγόρασε τις ζωές τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας, έβαλε στο μάτι τη δημόσια περιουσία της χώρας, δηλαδή θέλει να εξαγοράσει ευθέως τη χώρα την ίδια.
 
Λιμάνια, αεροδρόμια, γη, βουνά, παραλίες, ορυκτός και φυσικός πλούτος, όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι κυβερνώντες να πουλήσουν, οι κατάλληλοι τροϊκάδες να αγοράσουν, οι κατάλληλοι βουλευτές να κάνουν τις πάπιες ή τις κότες, αν προτιμάτε, και οι κατάλληλοι πολίτες να μην αντιδράσουν και τους χαλάσουν τα σχέδια.
 
Γιατί ο μόνος που μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια είναι οι πολίτες. Η ιστορία αυτό ακριβώς διδάσκει, τα ...πρόσφατα γεγονότα σε Τυνησία και Αίγυπτο (έπεται συνέχεια) φανερώνουν ότι όλοι αυτοί που παρουσιάζονται ως ισχυροί πολιτικοί με πυγμή και κύρος, σύμμαχοι των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αχυράνθρωποι με πόδια χάρτινα, ούτε καν ξύλινα για να μπορούσαν να συγκριθούν με σκιάχτρα.
 
Μουμπάρακ και Μπεν Άλι, «σοσιαλιστές» του κερατά και «σύντροφοι» στην κονόμα, με 10 παλάτια και αμύθητη περιουσία, την ίδια στιγμή που οι λαοί υποφέρουν, αξιότιμοι συνομιλητές των δικών μας «σοσιαλιστών» που μας ξεπούλησαν στην τρόικα σε μια νύχτα σαν σε γελαδοπάζαρο του προηγούμενου αιώνα.
Η κατάσταση στη χώρα μας θυμίζει τη χώρα των ελατηρίων στην «Τενεκεδούπολη». Η πονηρή βασίλισσα τρόμαζε τα ελατήρια με την ύπαρξη ενός, ανύπαρκτου, τελικά,  μπαμπούλα και τα έβαζε να δουλεύουν για να περνάει εκείνη πλουσιοπάροχα, σε αντάλλαγμα για την ,δήθεν, προστασία που τους παρείχε. Μέχρι που ήρθε ο «Μελένιος», το θαρραλέο τενεκεδάκι, και την ξεσκέπασε. Τα ελατήρια την πήραν στο κυνήγι και η βασίλισσα ακόμα τρέχει.
 
Αφού οι σπουδαγμένοι με πτυχία και διδακτορικά υπουργοί της κυβέρνησης υπέγραψαν εκατό φορές στα διακόσα, μέχρι τώρα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, λες και την κληρονόμησαν από τον παππού τους, τώρα τσακώνονται με το ταίρι τους στο φαγοπότι, τα τελευταία τριάντα χρόνια, για το αν είναι εκποίηση ή αξιοποίηση και για το αν είναι ξεπούλημα ή παραχώρηση.
 
Την ίδια στιγμή, τα όρνεα της τρόικας ακονίζουν τα νύχια και τα ράμφη τους, ενώ οι βουλευτές του ΠαΣοΚ για μία ακόμη φορά αισθάνονται τα πούπουλα στο κορμί τους να μεγαλώνουν επικίνδυνα.
 
Οι τρεις «Πα» (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης), συζήτησαν με τα κοράκια και αποφάσισαν πώς θα γίνει η εξόντωση. Μετά, έβαλαν τα κοράκια να ανακοινώσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν γιατί οι ίδιοι… ντράπηκαν. Και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για μία ακόμη φορά, απλώς ενημερώθηκαν, κατόπιν εορτής και έτρεχε ο Πεταλωτής με τις πιτζάμες ξημερώματα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
 
Η αντίδραση του κόσμου, εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό, για όλους. Άλλοι υπομένουν σιωπηλοί, άλλοι περιμένουν γεμάτοι οργή, άλλοι λοιδορούν  τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες και όλοι μας ευελπιστούμε ότι επιτέλους θα υπάρξει αντίδραση.
Τα κοράκια το ξέρουν, όλοι μας το ξέρουμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι το πότε και το πώς. Γι’αυτό και τα κοράκια έχουν αρχίσει και φοβούνται.
Καιρός να τους κάνουμε να τρέμουν. Καιρός να τους στείλουμε να βρουν τους «συντρόφους» τους, τους άλλους «σοσιαλιστές», τον Μουμπάρακ και τον Μπεν Άλι.
 
Μαζί μ’αυτούς και όλους εκείνους που ασκούν «υπεύθυνη αντιπολίτευση».


Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
xrkyrgiakis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.