# #

4 Ιουν 2010

Ιερέας απαίτησε φακελάκι για κηδεία!...........Εχουμε ξεσαλωσει εντελως....????


Ιερέας απαίτησε από συγγενείς θανούσας «φακελάκι», προκειμένου να ξεκινήσει την εξόδιο ακολουθία! Αυτό καταγγέλλει η οικογένεια μίας ηλικιωμένης γυναίκας από τον Βόλο, η οποία κηδεύτηκε την προηγούμενη Δευτέρα.

Οι συγγενείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι πήγαινε στραβά, όταν πέρασε μισή ώρα και η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου δεν είχε ξεκινήσει. Τότε ήταν που εκπρόσωπος του γραφείου τελετών πλησίασε διστακτικά τον γιο της 93χρονης και τον πληροφόρησε πως δεν θα ξεκινούσε η κηδεία, εάν η οικογένεια δεν κατέθετε τον οβολό της ...; στην εκκλησία!

Όπως ισχυρίστηκε, . αυτό του ζήτησε να μεταφέρει στους συγγενείς ο ψάλτης της εκκλησίας.
Έκπληκτος ο γιος μετέβη στο γραφείο του ιερέα, όπου, παρουσία του ψάλτη, ρωτήθηκε εάν είναι διατεθειμένος να προσφέρει χρήματα στον ναό!

Συγκρατώντας την ταραχή του και θέλοντας να αποφύγει τα χειρότερα, ο άνδρας έδωσε 50 ευρώ στον ιερά. Χρειάστηκε στη συνέχεια, όμως, να παραδώσει φακελάκι 20 ευρώ και στον ψάλτη και τον νεωκόρο, ώστε να ξεκινήσει χωρίς άλλα προβλήματα η νεκρώσιμη ακολουθία.

Άδικα περίμενε ο άνθρωπος να εισπράξει την απαιτούμενη απόδειξη, αφού ο ιερέας είχε άλλες ...; σκοτούρες στο μυαλό του.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το περιστατικό, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε την ενόχλησή του και διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθεί άμεσα.Σχολιο Απολλωνιου:Αυτός είναι ο χριστιανισμός αυτό που μένει είναι να ξυπνήσετε εσείς πρόβατα!!


Πηγή: Ταχυδρόμος
http://apollonios.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.