# #

3 Ιουν 2010

Δεν ξαναγινε.........κοβονται ολες οι εκπαιδευτικες αδειες


Πάνε και οι εκπαιδευτικές άδειες, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, κ. Χριστοφιλοπούλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, επιτρέπεται πλέον μόνο η ανανέωση αδειών υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Με άλλα λόγια, όσοι εκπαιδευτικοί εκπονούν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές θα μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν, αλλά ουδείς άλλος θα λάβει άδεια για ν' ανέβει ένα σκαλί παραπάνω. Μοναδική εξαίρεση είναι οι εκπαιδευτικοί που πέτυχαν υποτροφίες του ΙΚΥ, οι οποίες όμως ούτως ή άλλως χορηγούνται υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Πρόκειται για αντιεκπαιδευτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τονίζει η ΟΛΜΕ και επισημαίνει ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είναι η ύπαρξη ενός χαμηλά αμειβόμενου εκπαιδευτικού, που θα φυτοζωεί και θα αδυνατεί να παρακολουθήσει τις επιστημονικές εξελίξεις, έτσι ώστε να αποτελέσει το εύκολο εξιλαστήριο θύμα για την απαξιωμένη δημόσια εκπαίδευση, που θα παρέχεται στα ελληνικά σχολεία στη μετά ΔΝΤ εποχή.

Η ΟΛΜΕ απαιτεί τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε όσους εκπαιδευτικούς έχουν τα νόμιμα προσόντα επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες της συγκεκριμένης απόφασης για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Θυσία στον βωμό του αδηφάγου Προγράμματος Σταθερότητας χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ. Είναι φανερό, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι η κυβέρνηση ιεραρχεί με αντιπαιδαγωγικά και αντιεκπαιδευτικά κριτήρια τις προτεραιότητές της, με μοναδική επιδίωξη να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αγορών και της πλουτοκρατίας. Μπορεί να προβάλλει σε κάθε ευκαιρία το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής», αλλά στην πράξη κάνει εντελώς το αντίθετο, στερώντας έτσι τα σχολεία από εκπαιδευτικούς κατάλληλα επιμορφωμένους και εφοδιασμένους με υψηλά επιστημονικά προσόντα, όπως απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ καλεί την ηγεσία του υπ. Παιδείας να προχωρήσει στην έγκριση όλων των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν απερίσπαστοι να εκπονήσουν τη διδακτορική διατριβή τους ή να συμμετάσχουν τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών τους........................http://www.alfavita.gr/typos/t3_6_10_1500.php



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.