# #

14 Δεκ 2010

Πολιτισμικός Ερωτισμός. . .


Οι πολιτισμοί, της αρχαίας Ελλάδας όπως και της αρχαίας ανατολής (Μεσοποταμίας, Ινδίας, Κίνας κλπ), έχουν να παρουσιάσουν μια επανάσταση στον τομέα της σεξουαλικότητας. Οι ναοί της Αφροδίτης στην Ελλάδα αλλά και οι ναοί π.χ. με τις ανάγλυφες ερωτικές στάσεις στην Ινδία χρησίμευαν σε όσους και όσες το επιθυμούσαν να μυηθούν από ιερείς και ιέρειες, στην ιερή τέχνη του έρωτα και την ιερότητα της σεξουαλικότητας.Οι βασικές περιοχές της κοινoτικής σεξουαλικής ζωής των Αρχαίων ήταν: ο Γάμος και η Πορνεία. Στο θρησκευτικό επίπεδο συναντάμε τον λατρειακό σεβασμό του φαλλού, όπως και άλλες σεξουαλικές τελετουργίες στη λατρεία ...
και τα μυστήρια της γονιμότητας. Μέρος της σεξουαλικότητας στην περιοχή της θρησκείας ήταν και η Ιεροδουλεία, μία μορφή τελετουργικής πορνείας των ναών με ανατολική προέλευση.
Φυσικά αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή που οι περισσότερες θρησκείες θεωρούν τον έρωτα βρώμικο, αμαρτία και εμπόδιο για την εξέλιξη των πιστών οπαδών τους, εξαιρώντας τον έρωτα που γίνεται για τεκνοποίηση και μόνο. Σε όλες τις ιερές παραδόσεις συναντούμε σεξουαλικές τελετουργίες από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα. Βασικά μέσω της τελετουργικής ερωτικής πράξης το ζευγάρι λειτουργεί σε κοσμική διάσταση, ενώνοντας τις ερωτικές τους εκκρίσεις, όπως περιέγραψα παραπάνω, αλλά και τις ζωτικές τους δυνάμεις. Αυτό τους κάνει να περάσουν στην κατάσταση της κοσμικής εναρμόνισης και μετέπειτα στο άχρονο βασίλειο της αθανασίας. «Έπειτα το ζευγάρι στέκονταν πρόσωπο με πρόσωπο και κρατώντας τα χέρια, ο δείκτης του άντρα ανάμεσα στο δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο της γυναίκας. Σε αυτή την στάση, σε αυτή τη στάση, τα ζευγάρια διαλογίζονται πάνω στους θεούς και τις θεές του σώματος… Κάθε κίνηση που κάνει ο άντρας αντανακλάται απόλυτα από τη σύντροφό του… τούτο αποκαλείται Κοσμική Εναρμόνιση… Απαγγέλλοντας μια προσευχή που εκφράζει την επιθυμία τους να υπηρετήσουν τον Ουρανό και τη Γη, οι εραστές ξαπλώνουν και αγγίζουν ο ένας τον άλλο στο κεφάλι, την καρδιά και τη σεξουαλική περιοχή, ελέγχοντας ταυτόχρονα την αναπνοή τους και κρατώντας στο νου την έννοια της Κοσμικής Εναρμόνισης. Έπειτα ο άντρας ακουμπά το αριστερό χέρι του πάνω στο αριστερό στήθος της συντρόφου του και χαϊδεύει το σώμα της κινώντας το χέρι του τρεις φορές προς τα κάτω μέχρι το πόδι της, απαγγέλλοντας επίκληση στην Υπέρτατη Δύναμη της Αριστεράς. Έπειτα κάνει τα ίδια στη δεξιά πλευρά της συντρόφου του, επικαλώντας το Μυστηριώδη Γέρο της Δεξιάς. Κατόπιν, χρησιμοποιώντας το αριστερό του χέρι, χαϊδεύει το γυναικείο σώμα από το κέντρο του λαιμού μέχρι το σεξουαλικό κέντρο, τιμώντας στο μεταξύ το Υπέρτατο Όν όλου του Γίγνεσθαι. Μετά επαναλαμβάνει το ίδιο με το δεξί του χέρι. Τρεις φορές πρέπει ν΄ αγγίξει τη Νεφριτένια Σπηλιά της γυναίκας, βάζοντας το δεξί του χέρι πάνω στη Θύρα της Ζωής και ανοίγοντας τα χείλη της Χρυσαφένιας Πύλης. Με το δεξί του χέρι σπρώχνει το Νεφριτένιο Φλάουτό του μέσα στην Πύλη της. έπειτα αγγίζει την κορυφή του κεφαλιού της συντρόφου του με το αριστερό του χέρι και χαϊδεύει τη θύρα της Ζωής κινώντας το δεξί του χέρι από αριστερά προς τα δεξιά και μουρμουρίζοντας την ακόλουθη φράση-δύναμης «Το νερό κυλά προς την Ανατολή (την αρσενική δύναμη), τα σύννεφα επιστρέφουν στη Δύση (τη θηλυκή πλευρά). Το Γιν τροφοδοτεί τις δυνάμεις Γιάνγκ πόσο λεπτή και υπερβατική είναι η κοσμική αλήθεια. Ας αναδυθεί η ουσία της Ζωής! Ας ενωθούν οι ζωτικότητας μας!». Τότε η γυναίκα λέει, «Από το Γιν και το Γιανγκ προέρχεται όλη η δημιουργία. Ο Ουρανός σκεπάζει, η Γη στηρίζει. Μ’ αυτά στο νου, γεμίζει όλη η ύπαρξή μου μ΄ ευλογημένη δύναμη!», (Από το αρχαίο Ταοΐστικό κείμενο, «Το Κίτρινο Βιβλίο για το Πέρασμα στην Άλλη Πλευρά»).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.