# #

17 Δεκ 2010

Γκριγκόρ Εφίμοβιτς Ρασπούτιν...ο εραστης της τσαρινας Αλεξαντρας. . .

Γκριγκόρι Ρασπούτιν


Ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν (στα ρωσικά, Григорий Ефимович Распутин) ήταν ρώσος μυστικιστής ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου του Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας.
Ο Ρασπούτιν γεννήθηκε στο Ποκρόφσκογε της επαρχίας Τομπόλσκ, και από τις επικρατέστερες ημερομηνίες γέννησής του είναι η 22 Ιανουαρίου 1869. Πέθανε στο Πέτρογκραντ στις 29 Δεκεμβρίου 1916.Ήταν γιος χωρικών από τη Σιβηρία και παρόλο που πήγε σχολείο, παρέμεινε αμόρφωτος σε σημείο που δεν ήξερε ούτε να γράφει.
Οι πνευματικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν σε ηλικία 18 ετών σε μοναστήρι όπου μυήθηκε στην διδασκαλία των «Μαστιγουμένων», μια αίρεση ...
που τα μέλη της ονομάζονταν επίσης και πειθαρχούμενοι, κουκουλοφόροι ή δερόμενοι και οι οποίοι μαστιγώνονταν για λόγους μετανοίας ή εξιλέωσης. Διαστρεβλώνοντας τα κηρύγματα της αίρεσης αυτής, ο Ρασπούτιν διατύπωσε δικό του δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός στην κατάσταση της «θείας αταραξίας», ώστε να βρεθεί πιο κοντά στο θεό.
Έφυγε από το μοναστήρι πριν γίνει μοναχός και επέστρεψε στο χωριό του, όπου παντρεύτηκε το 1889 και απόκτησε τέσσερα παιδιά. Τελικά όμως, εγκατέλειψε το σπίτι και την οικογένειά του το 1901 για να γίνει προσκυνητής και πέρασε μεγάλο διάστημα περιπλανώμενος φτάνοντας μέχρι το Άγιο Όρος και τα Ιεροσόλυμα. Στο διάστημα αυτό, ανακήρυξε τον εαυτό του «άγιο» και ζούσε από τις δωρεές των χωρικών. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τη στιγμή που έφυγε από το Ποκρόφσκογε, κατάφερε να γίνει γνωστός για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές του δυνάμεις αλλά και για τη σκανδαλώδη σεξουαλική του συμπεριφορά.
Ο Γκριγκόρ Εφίμοβιτς Ρασπούτιν πίστευε πως όλοι οι άνθρωποι μπορούσαν να αγιοποιηθούν δια μέσου της αμαρτίας. Ο ίδιος ο Ρασπούτιν - έβλεπε μέσα από τον σαρκικό έρωτα και τα όργια - ο άνθρωπος να αυτοταπεινώνεται με την αμαρτία της σάρκας ώστε να καταστραφεί ο εγωισμός και κάθε πόθος που ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Η αγιοποίηση μέσω της αμαρτίας κατά τον Ρασπούτιν απέβλεπε στην θεοποίηση του κάθε ανθρώπινου όντος.

Παράρτημα
Το πέος του Ρασπούτιν
Εκτός από τον αναμφισβήτητο προσωπικό μαγνητισμό του, ο Ρασπούτιν ήταν εξίσου διάσημος για το πέος του, φμολογούμενου μήκους 34,7 εκατοστών! Εκτός από τις δικές του προσωπικές αχόρταγες σεξουαλικές ορέξεις, ανταποκρινόταν με ευχαρίστηση σε εκείνες των κυριών της Ρωσίας, χωρίς να κάνει ταξικές διακρίσεις! Ήταν γνωστά τα όργιά του ήδη από το 1900, όταν ζούσε ακόμη στη Σιβηρία.
Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς ήταν μέλος μιας μυστικιστικής λατρευτικής σέχτας, γνωστής με το όνομα Khlysty, τα μέλη της οποίας πρέσβευαν ότι, προκειμένου να σωθεί κάποιος, έπρεπε πρώτα εξακριβωμένα να έχει αμαρτήσει.
Φημολογείται ότι ο Ρασπούτιν είχε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες ερωμένες, στη διάρκεια της ζωής του. Υπήρξαν φήμες ότι εκτός από την Τσαρίνα, είχε ερωμένες και τις νεαρές πριγκίπισσες, χωρίς καθόλου να παραμελεί και το θηλυκό υπηρετικό προσωπικό των ανακτόρων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.