# #

24 Φεβ 2010

Η εκκλησια μπορει να δωσει λυση.....


Ναι, καλα διαβασατε!
Η Εκκλησια μπορει να δωσει την λυση οχι σε ενα αλλα σε πολλα προβληματα που ταλανιζουν την χωρα εδω και χρονια και πλεον εχουν φτασει στο αποκορυφωμα τους! Πως; Με την διαλυση της!!!
Πριν βιαστειτε να αποδοκιμασετε αφιερωστε λιγα λεπτακια για να διαβασετε τα παρακλατω.

Α. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Η τεραστια περιουσια της Εκκλησιας , η οποια ανερχεται σε αρκετες δεκαδες δισεκκατομυρια ευρω να διατεθει για την καλυψη μερους του Δημοσιου χρεους. Μπορει να μην επαρκει για την αποπληρωμη του αλλα σιγουρα θα δωσει μια μεγαλη ανασα. Ετσι κι αλλιως αυτη η περιουσια (οικοπεδα, αγροκτηματα, μετρητα κλπ) προερχεται απο δωρεες Ελληνων κατα την Τουρκοκρατια οι οποιοι προκειμενου να μην τα χασουνε απο τους Τουρκους τα δωριζανε στην Εκκλησια η οποια ως γνωστον κατα ενα περιεργο τροπο ειχε αριστες σχεσεις με τον κατακτητη.

Β. ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Το δημοσιο μπορει να εχει υπερβολικο αριθμο υπαλληλων αλλα κατα κοινη ομολογια υπαρχουν δυο τομεις οπου πασχει απο ελλειψη προσωπικου. Και αυτοι ειναι η Υγεια και η Πυροσβεστικη. Οποτε οι ιερεις οι οποιοι ουτως η αλλως αμοιβονται απο το Δημοσιο μπορουν να καλυψουνε θεσεις τραυματιοφορεων και πυροσβεστων. Οποιος δεν επιθυμει την μεταταξη του μπορει να παραμεινει ιερεας αλλα χωρις μισθο, αφου πρωτον χειροτονηθηκε για να προσφερει κοινωνικο εργο και οχι για τα χρηματα και δευτερον τα “τυχερα” απο γαμους βαφτισια και κηδειες ετσι κι αλλιως ειναι πολυ περισσοτερα απο τον μισθο!

Γ. ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Ολες οι εκκλησιες να μετατραπουν σε σχολεια και γυμναστηρια Σε διπλανο χωριο χτιζεται καινουρια (δευτερη) εκκλησια την ωρα που υπαρχει σχολειο φτιαγμενο απο αμιαντο!!!! Και ολα εκεινα τα χρυσαφικα που υπαρχουν μεσα τους να πουληθουν και με τα εσοδα να εξοπλιστουνε τα σχολεια και τα γυμναστηρια. Για τις τελετες (γαμους βαπτισεις κλπ) καθως και για την λειτουργια, θα υπαρχουν τα παρεκκλησια (καθε χωριο εχει απο δυο τρια) και αυτοι που θα τελουν τα μυστηρια θα ειναι οι ιερεις της κατηγοριας Β. Ετσι υπαρχει μια μικρη ελπιδα να μη γινει εξω φρενων ο καλος Χριστουλης οταν ερθει ξανα στην γη και δει πως καταντησατε την Εκκλησια Του!

Για σκεφτειτε το λιγακι…….

πηγη "Ασημωνης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.