# #

22 Φεβ 2010

Ισχυρο παυσιπονο η μαυρη σοκολατα και το..νερο


Σύμφωνα με έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο, αφού ανακουφίζει από τον πόνο. Όπως σε κάθε έρευνα, έτσι και σε αυτή έγιναν πειράματα με εθελοντές στην προκειμένη περίπτωση ποντίκια και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον πόνο.


Οι επιστήμονες λοιπόν, δήλωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν σχετίζεται στενά με την πείνα και στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμό και εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο.


Η Πέγκι Μέισον, καθηγήτρια Νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε στην “Daily Τelegraph” πως: “Πρόκειται για φαινόμενο που η ύπαρξή του και η ισχύς του μας εξέπληξε”.

Τέλος, και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μελετητές αυτοί, ισχυρίζονται πως το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με το νερό όταν κάποιος δεν το πίνει επειδή διψά αλλά για λόγους ευχαρίστησης.πηγη "''''photo Jerry""

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.